«ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ - 2021»1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπαρτιατών και το Δ.Δ. Φάριδος, διοργανώνει τον αγώνα αντοχής «Ξηροκάμπι – 2021», την Κυριακή 3/10/2021 στις κατηγορίες Masters και Sportive.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Ώρα Εκκίνησης: 10:15πμ.
Συνολική Απόσταση: 27 χλμ.
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
3. ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ανάλυση Διαδρομής: Γυμνάσια Σπάρτης, Μυστράς, Σπάρτη, Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου, Αμύκλες, Ξηροκάμπι.
Προεκκίνηση: Η διαδρομή μέχρι την έξοδο της πόλης της Σπάρτης, για λόγους ασφαλείας θα αποτελέσει την προεκκίνηση του αγώνα.
Χώρος Εκκίνησης: Εμπρός από τα Γυμνάσια της Σπάρτης.
Χώρος Τερματισμού: Στην Κεντρική Πλατεία στο Ξηροκάμπι.
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες με δελτίο μαστερς ΕΟΠ, ενεργό για το 2021, καθώς και αθλούμενοι – μέλη Π.Ε.Π.Α. που έχουν τερματίσει εντός χρονικού ορίου την προηγούμενη ημέρα την «32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ». Ποδηλάτες, που έχουν λάβει μέρος στην «32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» σαν «ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ» και/ή «Super Runndoneurs» δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο ΕΟΠ, δεν επειτρέπεται να συμμετέχουν στην κατηγορία Sportive.
Οι ποδηλάτες με δελτίο ΕΟΠ, θα προσκομίσουν στην Γραμματεία Κάρτα υγείας. Για τα μέλη ΠΕΠΑ, η κάρτα υγείας αθλητή είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο, εντός 2021 για την κατηγορία S.R.) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει
εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.
Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται βάσει της αρχικής δήλωσης στην 32η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.
6. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 08:30 – 09:00 πμ. στο ξενοδοχείο ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ και από τις 09:15 – 10:00 π.μ. στα Γυμνάσια της Σπάρτης,
όπου θα λειτουργεί η γραμματεία του αγώνα. Για την υπογραφή στο φύλλο αγώνα, οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την αγωνιστική τους εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδηγίες για τους αγωνιστικούς αριθμούς θα δοθούν από την Γραμματεία. Το ταμπελάκι με τον αριθμό στο πλαίσιο του ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό.
Τεχνική ενημέρωση στους αρχηγούς των ομάδων, στις 9:45πμ, στον χώρο της Γραμματείας.
7. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ για τα μέλη αυτής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.
Απαραίτητη η προσκόμιση για ενήλικους αθλούμενους (18 ετών και άνω) : PCR ή rapid test εντός 48ώρου (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).
Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών): self test την ημέρα του αγώνα.
8. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Το ποδηλατικό κράνος και η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.) θεωρούνται απαραίτητα. Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας).
Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα.
Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ’ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.
H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων και/ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
Οχήματα συνοδείας επιτρέπονται μόνο ένα ανα σωματείο, με σειρά που θα οριστεί από κλήρωση, που θα πραγμγατοποιήσει η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Κάθε συνοδευτικό όχημα, θα οδηγείται από οδηγό ή συνοδηγό (team manager) με δελτίο ΕΟΠ/UCI. Τα οχήματα συνοδείας θα φέρουν μόνο εξοπλισμό και/ή ανταλλακτικά.
ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Δεν θα υπάρξει επίσημο σημείο υδροδοσίας από τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα, λόγω της μικρής απόστασης της διαδρομής.
Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του αθλητή κατά τον αγώνα, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του αθλητή από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης.
Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού.
9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως (ανεξάρτητα αν οι νικητές είναι κάτοχοιδελτίου ΕΟΠ ή Sportive/ΠΕΠΑ:
Α (30-39), Β1 (40-44), Β2 (45-49), Γ1 (50-54), Γ2 (54-59), Δ1 (60-64), Δ2 (65+), Θ (Γυναίκες)
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:
1ος : Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος : Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο - δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος, αναμνηστικό δίπλωμα
10. ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές θα γίνουν την κεντρική πλατεία του Ξηροκαμπίου αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα, και αυτού των μαθητών.
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
12. ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους
κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
13. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την ΕΟΠ
14. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γιώργος Καλαπόδης
15. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα
αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την
προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
Κανένας αθλητής δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη του αγώνα αμέσως
μετά το πέρας της εκδήλωσης.


ΧΟΡΗΓOI: Δήμος Σπάρτης, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών, Δ.Δ. Φάριδος.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike
ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Gatsoulis Bikes, ENDURA, My Athlete, Go-Hi, AGU-Zaes


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ