18/9 "Μια ιστορία σαν παραμύθι" στη Βαμβακού


Σα 18/09/2021
20:30 - 21:30
Πλατεία Βαμβακούς


Συγγραφή – αφήγηση ιστορίας: Γιάννα Κατσουγκράκη, αρχαιολόγος – μουσειοπαιδαγωγός.

Μουσική συνοδεία: Χαράλαμπος Γούλας, καθηγητής μουσικής (κιθάρα)

Κατάλληλο για όλους

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, έως 50 συμμετέχοντες. Απαιτείται προκράτηση στέλνοντας τα στοιχεία σας στο info@vamvakourevival.org

*Υποχρεωτική χρήση μάσκαςΒασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που συνδέονται με την βυζαντινή ιστορία του τόπου μας και συγκεκριμένα του Κάστρου του Μυστρά, η παράσταση παρουσιάζει μία ιστορική αφήγηση σε πρωτότυπη ιστορία, που επιδιώκει να μεταφέρει τον θεατή στα Βυζαντινά χρόνια.

Στην ιστορία συμπλέκονται γεγονότα και προσωπικότητες της βυζαντινής κοινωνίας να συνομιλούν με μουσειακά εκθέματα του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, συνδεδεμένα με στοιχεία μυθοπλασίας και λογοτεχνικά θέματα της λόγιας και λαϊκής παράδοσής μας, διαμορφώνουν μια γοητευτική ιστορία για το Βυζαντινό Μυστρά και τους πρώτους Δεσπότες του.


Την αφήγηση – συγγραφή ιστορίας επιμελείται η Γιάννα Κατσουγκράκη, αρχαιολόγος, με μουσειοπαιδαγωγική εμπειρία και μεταπτυχιακές σπουδές στον λαϊκό πολιτισμό. Η ιστορία έχει παρουσιαστεί αρχικά το 2015 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και στην αυλή της Μητρόπολης στον Μυστρά, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Έκτοτε, με βάση τα νέα δεδομένα της έρευνας, αναδιαμορφώθηκε και παρουσιάστηκε ξανά, στον πλαίσιο των Παλαιολογείων, στην Σπάρτη.

Την ιστορία συνοδεύει μουσικά ο Χαράλαμπος Γούλας, καθηγητής μουσικής, με σημαντικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται με διασκευές για κιθάρα και σύνολα οργάνων με κιθάρα, πάνω σε έργα διαφόρων συνθετών και με σύνθεση έργων για κιθάρα. Οι μελωδίες που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της παράστασης αποτελούν μουσικά θέματα από την φιλολογία της κιθάρας και αυτοσχεδιασμούς.


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr