ΣΥΣΚΕΨΗ στο Γύθειο με θέμα την στήριξη σε επιχειρήσεις και αγρότες του τόπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γύθειο 30 Αυγούστου 2021
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στο Γύθειο, στην έδρα του Επιμελητηρίου, σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γεώργιο Καββαθά με θέμα την στήριξη που θα παρέχει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και το Επιμελητήριο Λακωνίας σε επιχειρήσεις και αγρότες του τόπου, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, καθώς και οι προτάσεις προς την πολιτεία για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ειδικά για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών και γενικά για τις επιχειρήσεις της χώρας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν:
Από το Επιμελητήριο Λακωνίας ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης με τη ΔΕ του Επιμελητηρίου Λακωνίας ήτοι ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης, ο Β' Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Σπυρίδων Μουρκόγιαννης, ο Οικ. Επόπτης κ. Σωτήριος Ηλιόπουλος και ο Υπ. Συμβ. Υποστήριξης Επιχειρήσεων - Πρόεδρος Τμ. Εξαγωγικού κ. Πέτρος Μπλέτας. Οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Νεοκλής Κρητικός και ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης. Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Ο Πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κρητικός και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕ) κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο Οικ. Επόπτης της ΚΕΕΕ κ. Βουτσινάς Ιωάννης και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, αφού συνεχάρη τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την εκλογή του, ανέφερε το λόγο επίσκεψης του Προέδρου της ΚΕΕΕ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές και να οριοθετηθεί η άμεση στήριξη της ΚΕΕΕ και του Επιμελητηρίου Λακωνίας στις περιοχές αυτές. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, εστιάζοντας στην επόμενη μέρα, τόνισε την ανάγκη λήψης στοχευμένων κι όχι οριζόντιων μέτρων εκ μέρους της πολιτείας ώστε να επιτευχθεί η άμεση παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους. Η απώλεια εισοδήματος των αγροτών θα επηρεάσει και τις επιχειρήσεις της περιοχής, κατά συνέπεια θα πρέπει να δοθεί στο νέο ΕΣΠΑ και στα προγράμματα που θα εκπονηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψη επιπλέον πριμοδότηση 5-10% στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών. Ανακοίνωσε δε την έμπρακτη στήριξη του Επιμελητηρίου Λακωνίας με οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000€ προς τον πυρόπληκτο πρωτογενή και δευτερογενή τομέα του Ν. Λακωνίας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ παίρνοντας το λόγο κι αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας για τη φιλοξενία, ανέφερε ότι η ΚΕΕΕ θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων, ενισχύοντας οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές του νομού με το ποσό των 10.000€ και την μεταφορά όλων των αιτημάτων που έχουν προκύψει στους αρμόδιους φορείς για την άμεση διευθέτησή τους. Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ για την στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, πλέον της οικονομικής ενίσχυσης, είναι η διαγραφή μέρους των οφειλών των πληγέντων, η επιδότηση διατήρησης θέσεων εργασίας για τις υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, η μηδενική επιστροφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, καθώς και την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με σκοπό την ουσιαστική εξυπηρέτηση των πληγέντων.

Στην σύσκεψη έκαναν τοποθέτηση οι βουλευτές του Ν. Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Νεοκλής Κρητικός και ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης, ο Πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κρητικός, ο Οικ. Επόπτης της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Βουτσινάς καθώς και μέλη της ΔΕ του Επιμελητηρίου Λακωνίας και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λακωνίας, επισημαίνοντας πως η Πολιτεία και οι Φορείς οφείλουν να επιταχύνουν την εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων, όσο και την επίσπευση στην κατασκευή έργων που θα βοηθήσουν την ανασυγκρότηση του νομού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στο κλείσιμο της σύσκεψης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, ζήτησε τη μεταφορά των θεμάτων που έχουν προκύψει στους αρμόδιους Φορείς και την Πολιτεία όπως και την άμεση ανταπόκρισή της, ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr