ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΝΕΤΟ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ενωτικής Κίνησης Μάνης Δημοτικής παράταξης Δήμου Ανατολικής ΜάνηςΕμβρόντητοι διαπιστώσαμε ότι η πρόεδρος του δημοτικού μας συμβουλίου, κ. Γεωργία Λυροφώνη, επέλεξε σήμερα, να φέρει προς ψήφιση , ένα μείζονος σημασίας θέμα για τον τόπο μας με τη συνοπτική – δια περιφοράς – διαδικασία στο ΔΣ !! (το θέμα αφορά στην άσκηση ενδίκων μέσων για τις καταστροφές λόγω της φωτιάς – όπως σχετικά αναφέρει στην πρόσκληση της).

Καλούμαστε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, από την κ. Λυροφώνη, να ψηφίσουμε με ένα απλό email ή ένα sms, για ένα θέμα που έπληξε βαρύτατα τον τόπο μας, τη στιγμή που ακόμη και τώρα δυστυχώς υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς, ενώ οι συμπολίτες μας μετρούν τις πληγές τους από αυτήν την καταστροφή και τον όλεθρο.

Καλούμαστε από την κ. Λυροφώνη να συμμετέχουμε σε μία συνοπτική διαδικασία που είναι τελείως ακατάλληλη και ασύμβατη με τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί και πρέπει πρωτίστως να γίνει η δέουσα διερεύνηση και ο έλεγχος – απόδοση ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων.

Θυμίζουμε ότι, εκτός της σχετικής νομοθεσίας, υφίστανται και προηγούμενες αποφάσεις του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρου Ανδρεάκου, αναφορικά με τη σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας (Σ.Τ.Ο.) για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και Κανονισμός Λειτουργίας του, με τον ίδιο το Δήμαρχο ή τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχό του ως πρόεδρο, με καθήκοντα και υποχρεώσεις τους, για τα οποία διατηρούμε εύλογες αμφιβολίες εάν τελικώς τηρήθηκαν κατά την διαχείριση αυτής της καταστροφής.

Κατά συνέπεια, ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών που διανύουμε, ότι θα συμμετάσχουμε στην συγκεκριμένη δια περιφοράς συνεδρίαση της 12 Αυγούστου 2021, ψηφίζοντας παρών καταγγέλλοντας παράλληλα τη διαδικασία αυτή που προφανώς είναι πολύ κατώτερη της συγκεκριμένης δραματικής περίστασης.

Παράλληλα ως δημοτική παράταξη είμαστε αρωγοί, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε οποιοδήποτε διοικητικό στάδιο απαιτηθεί, των συμπατριωτών μας, για την υλική και ηθική αποκατάσταση των ζημιών τους.

Καλούμε τέλος την κ. Λυροφώνη, αφού ανακαλέσει την πρόσκληση της για την συγκεκριμένη συνεδρίαση, να επανέλθει με νέα, μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή τη φορά, οπότε και όλοι μας θα έχουμε τη δυνατότητα προφορικά, αιτιολογημένα και με την ανάλογη βαρύτητα να τοποθετηθούμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Παρακαλούμε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μεριμνήσει για την καταχώρηση της παρούσας στα πρακτικά σύμφωνα με τα ισχύοντα, εφόσον δεν ματαιώσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους σοβαρούς λόγους που αναφέρθηκαν. Επισυνάπτονται οι υπ´αριθμ.(129/2020) με αρ.πρωτ. 4464/30-4-2020 και (500/2021) με αρ. πρωτ.6013/17-5-2021 αποφάσεις του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου που αφορούν την έγκριση κανονισμού λειτουργίας συντονιστικού τοπικού οργάνου (Σ.Τ.Ο) πολιτικής προστασίας δήμου Ανατολικής Μάνης και τη σύσταση του συντονιστικού τοπικού οργάνου .

Γύθειο 12/8/2021

Τζανέτος Φιλιππάκος

Επικεφαλής

Ενωτικής Κίνησης Μάνης

Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG