ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ - ΝΤΑΛΙΑΝΗ
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

1.- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ

2.- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑΠρος τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Ράπτη.

Κύριε Ράπτη Καλή η αγιογραφία για το πρώην Πυροσβέστη και Δήμαρχο Ευρώτα, καλύτερη όμως η δημοσιογραφία με ρεπορτάζ. Στο έγκριτο site in.gr δημοσιεύσατε τα «κατορθώματα» του Δημάρχου Ευρώτα κ Βέρδου για την πολιτική προστασία και την υποτιθέμενη θωράκιση του Δήμου μας.

Στο στοχευμένο δημοσίευμα, που εσείς γνωρίζετε τους λόγους, δεν αναφέρετε τις πιο κάτω αυταπόδεικτες αλήθειες:

1.-Ποιό είναι το ειδικό τοπικό σχέδιο στην επικράτεια του Δήμου μας αντιπυρικής προστασίας. Η αντιπυρική προστασία στηρίζεται στην αυτοοργάνωση των Προέδρων, των Τοπικών Συμβουλίων μαζί με τους ευαίσθητους πολίτες των χωριών. Ας δείξει ο κύριος Δήμαρχος ένα (!) έγγραφο που να αποδεικνύει τον συντονισμό.

2.-Γιατί δεν υπήρξε σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τόσο για την Πανδημία, όσο και για την Αντιπυρική Προστασία του έμπειρου πρώην πυροσβέστη αλλά έγινε κατόπιν απαίτηση της Αντιπολίτευσης και πολλών Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

3.-Γιατί δεν ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες όπου απαιτούνται και κυρίως στα δύο (2) δάση του Δήμου Ευρώτα, δηλαδή του Βασιλακίου και της Κρεμαστής.

4.- Τα -90.400,00- Ευρώ που δημοσιεύετε ως επιτυχία πρόκειται για εποχιακή μισθοδοσία Εθελοντών και ήδη υλοποιείται από το 2011 από άλλον πρώην Δήμαρχο.

5.-Πόσα χρήματα διεκδίκησε για έργα υποδομής και παρεμβάσεων στις ευαίσθητες περιοχές για τις αντιπυρική θωράκιση, πόσα έλαβε και που τα χρησιμοποίησε. Τουλάχιστον εμείς δεν γνωρίζουμε, εσείς;

4.-Θριαμβολογείτε ως δημοσιογράφος για το Εθελοντικό Κλιμάκιο των Κροκεών. Με ένα αξιόπιστο ρεπορτάζ και από την Διαύγεια του Δήμου Ευρώτα θα παρατηρούσατε ότι ο ευαίσθητος πρώην πυροσβέστης ήταν (μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2019) ριζικά αντίθετος με την δημιουργία του. Αυτό το κλιμάκιο δημιουργήθηκε με την de facto θέληση των Εθελοντών, του εκπαιδευτή σημερινού Δ/τη της Π.Υ Γυθείου και των χορηγών-δωρητών Κροκεατών. Ο κύριος Δήμαρχος όχι απλά ήταν αντίθετος και απών απ’ όλες αυτές τις διεργασίες αλλά δεν έχει διαθέσει ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ!

5.-Θεωρείτε σωστό σύμφωνα με την γεωμορφία του Δήμου Ευρώτα με πολλούς και ημιορεινούς όγκους να υπάρχει μόνο ένα (1) πυροφυλάκιο (Γράμμουσα), ενώ τα υπόλοιπα είτε δεν έχουν δημιουργηθεί, είτε έχουν εγκαταλειφθεί.

6.-Θεωρείτε σωστό εκτός του «επίσημου» θαψίματος των σκουπιδιών από τον Δήμο, χωρίς καμία πολιτική διαχείρισης των Α.Σ.Α. να μην έχουν αποσυρθεί τα κάθε λογής απορρίμματα από ανεξέλεγκτες χωματερές.

7.-Θριαμβολογείτε για την υδροφόρα. Γνωρίζετε ότι αυτή η υδροφόρα εκτός των άλλων μεταφέρει και πόσιμο νερό για δεξαμενές πόσιμου νερού. Μήπως τουλάχιστον εσείς κύριε Ράπτη μπορείτε να μας δείξετε το πιστοποιητικό καταλληλότητας γι’ αυτή την χρήση της υδροφόρας;

8.-Θεωρείτε σωστό εν μέσω έξαρσης της πανδημίας να ευνοούνται και να «ευλογούνται» εκδηλώσεις απόλυτου συνωστισμού σε πλατείες και άλλους χώρους του Δήμου με χωρίς παραχώρηση άδειας, μιας αρμοδιότητας που ανήκει, σύμφωνα με τον Κανονισμό, στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτά και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι η αντιπυρική προστασία και γενικά η πολιτική προστασία του Δήμου Ευρώτα βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο» και αυτό που παρακαλάμε μαζί με τους συμπολίτες μας ο Θεός βοηθός να μην συμβεί το μοιραίο.

Υ.Γ : Ελπίζουμε στα πλαίσια της αντικειμενικής ενημέρωσης να το δημοσιεύσετε το έγκριτο site in.gr. Αυτονόητο θα δοθεί και σε άλλα ΜΜΕ και ΜΚΔ.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Ευρώτα

1.- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ

2.- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr