ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ» ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝΜε αφορμή το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα», σχετικά με τα προβλήματα στην υδροδότηση τμήματος του δημοτικού διαμερίσματος Κροκεών, λόγω της αυξημένης ζήτησης των τελευταίων ημερών, από τον Δήμο Ευρώτα επισημαίνονται τα εξής:

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, οι εικοτολογίες και οι ψευδείς ισχυρισμοί, που αποτελούν πάγια τακτική της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα», αρχίζουν να αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται την αλήθεια και απαντά ευθέως για μια ακόμη φορά στους ισχυρισμούς και τις υπόνοιες που αφήνει η παράταξη της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι πλήθος των ισχυρισμών αυτών είτε έχουν ήδη και πολλάκις απαντηθεί κατά καιρούς, είτε τελούν σε γνώση της Αρχής Διαφάνειας-κάτι που αποτελεί κεντρική επιλογή της παρούσας Δημοτικής Αρχής: Η Διαφάνεια.

Από την πρώτη στιγμή που καταγράφτηκε το πρόβλημα της υδροδότησης σε τμήμα του Δημοτικού Διαμερίσματος Κροκεών, τόσο ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όσο και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ύδρευσης, έσπευσαν στην περιοχή και κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος, διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα στην υδροδότηση αφορά σε τμήμα του χωριού και ειδικότερα σε εκείνο το τμήμα που βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο από το κεντρικό δίκτυο, το οποίο δεν υδροδοτείται επαρκώς λόγω της υπεραυξημένης κατανάλωσης που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες.

Σχετικά με το θαμμένο ρολόι με αγωγό ύδρευσης Φ32 σε οικία πλησίον του ΚΤΕΟ, για το οποίο η παράταξη της αντιπολίτευσης αφήνει να εννοηθεί ότι είναι παράνομο και ότι η Δημοτική Αρχή «αντί να προβεί στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες, ουδέν έπραξε», θα θέλαμε να την ενημερώσουμε ότι κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της αυτοψίας την οποία επικαλείστε, το εν λόγω υδρόμετρο (ρολόι) είναι καθ’ όλα νόμιμο και άρα οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Ψευδής είναι και η κατηγορία που εκτοξεύεται εμμέσως, σχετικά με «αθρόες διαγραφές χιλιάδων κυβικών με το αιτιολογικό του λάθους από την υπηρεσία».

Διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα, η παράταξη της αντιπολίτευσης διερωτάται μήπως τα προβλήματα στην υδροδότηση που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, οφείλονται σε «πρόβλημα με το αρδευτικό» που «έφτιαξε» η Δημοτική Αρχή μετά τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα ζητά να μάθει πώς έγινε η επέκταση του αρδευτικού δικτύου και βάση ποιας μελέτης. Να την ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει καινούργιο δημοτικό αρδευτικό δίκτυο, οπότε τα ερωτήματα που τίθενται είναι έωλα, ενώ η πλειονότητά τους έχει ήδη απαντηθεί στην Αρχή Διαφάνειας.

Όσο για τους ελέγχους σχετικά με «φαινόμενα παρανομιών κλοπής του νερού», επισημαίνεται ότι η Υ.Α.Α. διενεργεί εντατικούς ελέγχους και βρισκόμαστε στη διάθεση της αντιπολίτευσης, εάν και εφόσον γνωρίζει ότι υφίστανται τέτοια φαινόμενα, να μας τα υποδείξει και να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» να ασκήσει αντιπολίτευση. Δυστυχώς δεν έχει μάθει ακόμη ότι η υγιής αντιπολίτευση γίνεται με όρους πολιτικής και όχι παραπολιτικής, με αποδείξεις και όχι με ψεύδη και συκοφαντίες. Ας μάθει επιτέλους να ομιλεί με στοιχεία και όχι με φημολογίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr