"Το αποτέλεσμα ήταν βέβαιο ότι θα ήταν τραγικό. Η ΜΕΘ έκλεισε και διασωληνωμένος ασθενής διακομίστηκε σε άλλο Νοσοκομείο..."



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η πανδημία του Covid-19 που πλήττει την ανθρωπότητα από το 2019, δημιούργησε νέα δεδομένα στην καθημερινότητα μας και εκτός από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε πλέον μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.
Οι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως η Αιρετή Περιφέρεια όφειλε να συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια της Επιστήμης και της Πολιτείας να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο και πολύ επικίνδυνο εχθρό.
Το Καλοκαίρι του 2020, ανοχύρωτη η κοινωνία μας χωρίς εμβόλια, η Χώρα μας και η Πελοπόννησος κατέγραψαν αρνητικά ρεκόρ σε ό,τι έχει να κάνει με την τουριστική κίνηση.
Το φετινό Καλοκαίρι έπρεπε κυρίως οι περιοχές που είναι τουριστικοί προορισμοί και που είχαν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για την ενίσχυση της τοπικής τους οικονομίας στην αύξηση της επισκεψιμότητας, να προετοιμαστούν κατάλληλα για να μη βρεθούν σε αδιέξοδο.
Χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Με δεδομένο την ανοδική πορεία του αεροδρομίου της Καλαμάτας, την ύπαρξη ενός ασφαλούς οδικού δικτύου και την τουριστική αύξηση των τελευταίων χρόνων ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθούν τα ενεργά κρούσματα.
Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα παρακολουθεί τη μεγάλη αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία τις τελευταίες εβδομάδες ως απλός θεατής.
Οι παλινωδίες του κ.Περιφερειάρχη από την έναρξη της πανδημίας, οι εντάσεις και οι διαφωνίες του με τον Υπουργό Υγείας και τους Ιατρικούς Συλλόγους καθώς και η εμμονή του για δημιουργία Νοσοκομείου αναφοράς Covid-19 στην Τρίπολη, δημιούργησαν στον υγειονομικό χάρτη της Πελοποννήσου το απόλυτο αλαλούμ. Η ανυπαρξία γνώσης σε διαχείριση υγειονομικών θεμάτων και η μικροπολιτική, είχαν ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Νοσοκομείου Covid-19, χωρίς όμως να εντάσσεται επίσημα στα Νοσοκομεία αναφοράς.
Αυτό ήταν και είναι μία εγκληματική απόφαση. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να στελεχωθεί καταλλήλως με εξειδικευμένους ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό λειτούργησε ακόμα και ΜΕΘ για κορονοϊό.
Το αποτέλεσμα ήταν βέβαιο ότι θα ήταν τραγικό. Η ΜΕΘ έκλεισε και διασωληνωμένος ασθενής διακομίστηκε σε άλλο Νοσοκομείο, παθολογικές κλινικές καταργήθηκαν και τακτικά χειρουργεία αναβλήθηκαν.
Ο διαχωρισμός των κλινικών Covid-19 από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Νοσοκομείου έγινε μέσω μιας διαχωριστικής κουρτίνας(!)
Όλα αυτά βέβαια είναι ελάχιστα μπροστά στην απολύτως ψευδή επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου σχετικά με τη νοσηλεία 48χρονης, η οποία δυστυχώς υπέκυψε σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Ποιος έδωσε την εντολή να αποκρύψει η Διοίκηση του Νοσοκομείου τη νοσηλεία της 48χρονης; Γιατί είπαν ψέματα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Με την ανεύθυνη και επικίνδυνη αυτή στάση της Διοίκησης δημιουργήθηκαν υποψίες, οι οποίες ενισχύουν το κίνημα των συνωμοσιολόγων- αντιεμβολιαστών.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά… το Νοσοκομείο παράλληλα λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.
Οι κραυγές αγωνίας των ιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας δεν λαμβάνονται υπ’όψιν από κανέναν.
Ο κ.Νίκας πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη δυσμενή εξέλιξη και την υγειονομική έκρηξη που υπάρχει στη Μεσσηνία και να αναλάβει τις ευθύνες του.
Η κομματική επιλογή και το ξεπλήρωμα του γραμματίου συγκεκριμένων κομματικών παραγόντων στη Μεσσηνία για την τοποθέτηση της κας. Ελένης Αλειφέρη σε μια τόσο νευραλγική θέση, σε περίοδο πανδημίας, αποδείχτηκε εντελώς λανθασμένη και επικίνδυνη.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον συμπολίτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας τον κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη και κυρίως τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια να αναλάβουν πρωτοβουλίες εδώ και τώρα, προκειμένου να ανατραπεί η τριτοκοσμική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και να προβούν σε άμεση αντικατάσταση της κας. Αλειφέρη.
Παράλληλα να παρουσιάσουν και να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στη Μεσσηνία.
Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην ευθιξία της κας.Αλειφέρη που έπρεπε να την οδηγήσει σε παραίτηση, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά από το πρόσφατο παρελθόν ότι δε διαθέτει ίχνος ευθιξίας και ότι πάντα το βασικό της μέλημα ήταν οι κρατικοδίαιτες μισθωτές θέσεις.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ