“Οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο ”Στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γ. Παναρίτη προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Διοικητή της ΤτΕ και τον Διοικητή της Τρ. Πειραιώς, αποκρίθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο σε μια οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα, “κλειδώνοντας” τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας τις επιχειρήσεις, πυροδοτώντας αλυσιδωτά το φαινόμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, έχει ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα εγκαλείται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για το γεγονός ότι τα δάνεια δεν φτάνουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στη Λακωνία έρχεται ως χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα του Νομού μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής/ απάντησης στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας:


Αξιότιμε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Λακωνίας και εκλεκτά μέλη,


Διάβασα με προσοχή την επιστολή σας και συμφωνώ με το πνεύμα της.


Οι Τράπεζες, που έχουν επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού λαού, έχουν γίνει ένα κακό παράδειγμα εργασιακής επιβολής, με συρρίκνωση του προσωπικού και με άσκηση κάθε λογής πίεσης. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν, για πολλούς λόγους, να σταθούν στο πλευρό των επιχειρήσεων και των πολιτών. Πολλές φορές έρχονται σε ρήξη μαζί τους, ακριβώς λόγω των πρακτικών που ακολουθούν οι διοικήσεις.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο σε μια οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα, “κλειδώνοντας” τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας τις επιχειρήσεις, πυροδοτώντας αλυσιδωτά το φαινόμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επιπλέον, η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων οδηγεί την περιφερειακή οικονομία και κοινωνία σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας:


https://left.gr/news/erotisi-39-voyleyton-syriza-ps-gia-tin-syrriknosi-toy-diktyoy-katastimaton-ton-trapezon

https://www.amna.gr/pr-view/239508


Είμαστε πάντοτε στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας και των θεσμών προκειμένου να ξεπεράσουμε μαζί και όρθιοι κι αυτήν την κρίση.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ