Σκυλακάκης – Βερούτης – Δαβάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης στη ΛακωνίαΣκυλακάκης – Βερούτης – Δαβάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης στη Λακωνία

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, είχαν ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης. Η συνάντηση αυτή είχε αποκλειστικό σκοπό να προσδιορίσει τις γενικές γραμμές σχετικά με τη θέση της Λακωνίας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας να διεκδικήσει πόρους που θα χρηματοδοτήσουν ώριμα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

Για τον σκοπό αυτό, βρεθήκαμε πρόσφατα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης και εγώ, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και συμπατριώτη μας Θοδωρή Σκυλακάκη, σε μία πρώτη συνάντηση εργασίας για τον καθορισμό προτεραιοτήτων και στόχων.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε αναλυτικά για τη διάρθρωση και τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου, καθώς και για τις επερχόμενες προσκλήσεις έργων ανά τομέα δράσης.

Κατά την ενημέρωση αυτή, παρουσιάσαμε στον κ. Σκυλακάκη ορισμένες ώριμες και επιλέξιμες προτάσεις για τη Λακωνία, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στους σχετικούς χρηματοδοτικούς πυλώνες του Ταμείου βάσει των σχετικών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνήσαμε επίσης να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον νέες συναντήσεις, τόσο με τον ίδιο όσο και με τους αρμόδιους κατά τομέα ενδιαφέροντος κυβερνητικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής των έργων προς ένταξη.

Η διεκδίκηση μεριδίου για τη Λακωνία από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να γίνει ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να γίνει το Ταμείο Ανάκαμψης μία ιστορική ευκαιρία για την Λακωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θοδωρή Σκυλακάκη για την πολύ ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση που μας παρείχε, αλλά και τον Θοδωρή Βερούτη για τις τεκμηριωμένες προτάσεις που παρουσίασε.

Θα υπάρξει πιο εξειδικευμένη συνέχεια..!


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ