Αίτημα να συμπεριληφθούν οι ΜμΕ στο πρόγραμμα Εξοικονομώ


Προς: 1) κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
2) κ. Κώστα Σκρέκα
Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Κοιν.: 1) Βουλευτές Ν. Λακωνίας
2) ΚΕΕΕ, Επιμελητήρια της χώρας
3) ΜΜΕ

Θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε όσο ποτέ άλλοτε την επιχειρηματικότητα με κάθε δυνατό μέσο. Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το αίτημά μας για δυνατότητα συμμετοχής των ΜμΕ στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τον εργασιακό τους χώρο. Τα οφέλη θα ναι πολλαπλά τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και περιβαλλοντολογικό, στρέφοντας την επιχειρηματικότητα σε τροχιά ανάπτυξης και αυξημένης περιβαλλοντολογικής συνείδησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εξαγγείλει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ένα πολυαναμενώμενο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, απαραίτητο σε μία χώρα που στην πλειοψηφία των κτισμάτων της υπάρχει ο χαρακτηρισμός «χαμηλής ενεργειακής κλάσης» (κλάση Β και κάτω). Πολλά από τα κτήρια αυτά δεν λειτουργούν μόνο ως κατοικίες αλλά και ως επαγγελματικοί χώροι. Σε μια επιχείρηση που συνήθως έχει περισσότερα άτομα από ένα νοικοκυριό οι ανάγκες είναι πολλαπλές και τα κτήρια αυτά αδυνατούν να ανταποκριθούν, έχοντας ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση ενέργειας και κατ’ επέκταση την αύξηση των λειτουργικών δαπανών.

Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία των ανεγερθέντων κτηρίων της χώρα μας είναι «γερασμένα», έχοντας σοβαρές ελλείψεις στο τομέα της μόνωσης και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως χαμηλής ενεργειακής κλάσης. Οι επιχειρηματίες, είτε ως ιδιοκτήτες είτε μισθώνοντας τα κτήρια αυτά, στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους έχοντας επιβάρυνση στα λειτουργικά κόστη λόγω των ενεργειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τα κτήρια αυτά ευθύνονται για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Εδώ και δύο χρόνια η κρίση της πανδημίας και οι οικονομικές επιπτώσεις έπληξαν σφοδρά την κοινωνία και τα μέτρα ανάσχεσής της τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Η αβεβαιότητα και η οικονομική δυσχέρεια χαρακτηρίζουν το επιχειρείν και ο Έλληνας επιχειρηματίας που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις και να επαναλειτουργήσει την επιχείρησή του. Οι ΜμΕ της χώρας αποτελούν το στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και ανέρχονται στο 96,2% της εγχώριας επιχειρηματικότητας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,


Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ