Αίτημα να συμπεριληφθούν οι ΜμΕ στο πρόγραμμα Εξοικονομώ


Προς: 1) κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
2) κ. Κώστα Σκρέκα
Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Κοιν.: 1) Βουλευτές Ν. Λακωνίας
2) ΚΕΕΕ, Επιμελητήρια της χώρας
3) ΜΜΕ

Θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε όσο ποτέ άλλοτε την επιχειρηματικότητα με κάθε δυνατό μέσο. Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το αίτημά μας για δυνατότητα συμμετοχής των ΜμΕ στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τον εργασιακό τους χώρο. Τα οφέλη θα ναι πολλαπλά τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και περιβαλλοντολογικό, στρέφοντας την επιχειρηματικότητα σε τροχιά ανάπτυξης και αυξημένης περιβαλλοντολογικής συνείδησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εξαγγείλει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ένα πολυαναμενώμενο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, απαραίτητο σε μία χώρα που στην πλειοψηφία των κτισμάτων της υπάρχει ο χαρακτηρισμός «χαμηλής ενεργειακής κλάσης» (κλάση Β και κάτω). Πολλά από τα κτήρια αυτά δεν λειτουργούν μόνο ως κατοικίες αλλά και ως επαγγελματικοί χώροι. Σε μια επιχείρηση που συνήθως έχει περισσότερα άτομα από ένα νοικοκυριό οι ανάγκες είναι πολλαπλές και τα κτήρια αυτά αδυνατούν να ανταποκριθούν, έχοντας ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση ενέργειας και κατ’ επέκταση την αύξηση των λειτουργικών δαπανών.

Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία των ανεγερθέντων κτηρίων της χώρα μας είναι «γερασμένα», έχοντας σοβαρές ελλείψεις στο τομέα της μόνωσης και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως χαμηλής ενεργειακής κλάσης. Οι επιχειρηματίες, είτε ως ιδιοκτήτες είτε μισθώνοντας τα κτήρια αυτά, στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους έχοντας επιβάρυνση στα λειτουργικά κόστη λόγω των ενεργειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τα κτήρια αυτά ευθύνονται για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Εδώ και δύο χρόνια η κρίση της πανδημίας και οι οικονομικές επιπτώσεις έπληξαν σφοδρά την κοινωνία και τα μέτρα ανάσχεσής της τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Η αβεβαιότητα και η οικονομική δυσχέρεια χαρακτηρίζουν το επιχειρείν και ο Έλληνας επιχειρηματίας που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις και να επαναλειτουργήσει την επιχείρησή του. Οι ΜμΕ της χώρας αποτελούν το στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και ανέρχονται στο 96,2% της εγχώριας επιχειρηματικότητας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,


Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr