Δήλωση Μαργαρίτας Σπυριδάκου για τη δομή εκμάθησης της υφαντικής τέχνης στο ΓεράκιΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάστηκε χτες η δομή εκμάθησης της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας. Ένα όραμα σχετικά με την ανάπτυξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του πραγματικά προικισμένου τόπου του Γερακίου και της Λακωνίας, εν μέρει, πραγματοποιείται. .

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, στις 18/7/2020, βρέθηκα στο Γεράκι, προσκεκλημένη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και μαζί με εκπροσώπους των Συλλογικών Φορέων του τόπου συζητήσαμε για τις ιδέες τους σχετικά με τη διάσωση της υφαντικής τέχνης του ορθού αργαλειού που είναι χαρακτηριστική της περιοχής.

Με βάση τις προτάσεις τους ανέλαβα δράση ως Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη ώστε να υλοποιηθεί η δράση εκπαίδευσης της Υφαντικής αλλά και πρότεινα να ενταχθεί στην Πρόσκληση για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από πλευράς περιφέρειας, πρόταση για Μουσείο Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι.Δε μπορώ να μην ευχαριστήσω τα πολύ δραστήρια μέλη του Συλλόγου και τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σόβολο, για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τον Περιφερειάρχη που όταν του μεταφέραμε από κοινού την πρόταση, για πρώτη φορά, με τα μέλη του Συλλόγου, στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας στις 16/12/20, την υιοθέτησε άμεσα και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, φυσικά το Δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα για την υποστήριξη και την παραχώρηση του χώρου όπου θα γίνουν τα μαθήματα Υφαντικής, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ευρώτα, "Ευρώτειος Πολιτεία" και την τότε Πρόεδρό του, κυρία Νίκη Χρήστου Μιχαλούτσου, για την υποβολή φακέλου για την ένταξη της Υφαντικής Τέχνης του Ορθού Αργαλειού στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομία , τον κ. Νίκο Γιάννε για τη σύνταξη του Δελτίου και τέλος τις άξιες υφάντρες που θα μεταδώσουν τη γνώση τους στο μέλλον στις νέες, μαθητευόμενες υφάντρες.Άλλη μια φορά με συγκίνησαν οι πολίτες με την αγάπη τους και την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλω για να τοποθετηθεί η Λακωνία στο επίκεντρο μιας ισχυρής Πελοποννήσου.
Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ