Δήλωση Μαργαρίτας Σπυριδάκου για τη δομή εκμάθησης της υφαντικής τέχνης στο ΓεράκιΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάστηκε χτες η δομή εκμάθησης της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας. Ένα όραμα σχετικά με την ανάπτυξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του πραγματικά προικισμένου τόπου του Γερακίου και της Λακωνίας, εν μέρει, πραγματοποιείται. .

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, στις 18/7/2020, βρέθηκα στο Γεράκι, προσκεκλημένη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και μαζί με εκπροσώπους των Συλλογικών Φορέων του τόπου συζητήσαμε για τις ιδέες τους σχετικά με τη διάσωση της υφαντικής τέχνης του ορθού αργαλειού που είναι χαρακτηριστική της περιοχής.

Με βάση τις προτάσεις τους ανέλαβα δράση ως Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη ώστε να υλοποιηθεί η δράση εκπαίδευσης της Υφαντικής αλλά και πρότεινα να ενταχθεί στην Πρόσκληση για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από πλευράς περιφέρειας, πρόταση για Μουσείο Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι.Δε μπορώ να μην ευχαριστήσω τα πολύ δραστήρια μέλη του Συλλόγου και τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σόβολο, για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τον Περιφερειάρχη που όταν του μεταφέραμε από κοινού την πρόταση, για πρώτη φορά, με τα μέλη του Συλλόγου, στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας στις 16/12/20, την υιοθέτησε άμεσα και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, φυσικά το Δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα για την υποστήριξη και την παραχώρηση του χώρου όπου θα γίνουν τα μαθήματα Υφαντικής, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ευρώτα, "Ευρώτειος Πολιτεία" και την τότε Πρόεδρό του, κυρία Νίκη Χρήστου Μιχαλούτσου, για την υποβολή φακέλου για την ένταξη της Υφαντικής Τέχνης του Ορθού Αργαλειού στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομία , τον κ. Νίκο Γιάννε για τη σύνταξη του Δελτίου και τέλος τις άξιες υφάντρες που θα μεταδώσουν τη γνώση τους στο μέλλον στις νέες, μαθητευόμενες υφάντρες.Άλλη μια φορά με συγκίνησαν οι πολίτες με την αγάπη τους και την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλω για να τοποθετηθεί η Λακωνία στο επίκεντρο μιας ισχυρής Πελοποννήσου.
Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr