«Καθαρίζεται στο σύνολό του το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Λακωνίας»




Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, οι εργασίες κοπής των χορταριών και του καθαρισμού ρείθρων - οχετών - πρανών και ερεισμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλου του Νομού.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την Άνοιξη κιόλας, έχουν αντιμετωπίσει τα προβλήματα του καθαρισμού, σε μεγάλο μήκος των οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να συμβάλλουν:

στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την κοπή της βλάστησης που αφενός μειώνει ή δυσχεραίνει την ορατότητα στην κυκλοφορία των οδηγών, αφετέρου παρεμποδίζει την ορατότητα στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου, στη μείωση του κινδύνου για έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιών που δημιουργείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα ερείσματα των οδών, στη βελτίωση της παροχέτευσης των όμβριων υδάτων από τα υφιστάμενα τεχνικά των οδών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας, πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, έκανε τις παρατηρήσεις του και δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, από το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας. Ο καθαρισμός των ερεισμάτων και των πρανών συμβάλλει στην καλύτερη ορατότητα των οδηγών και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν προκειμένου να καθαρίσουμε το σύνολο των δρόμων αρμοδιότητάς μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Δυστυχώς όμως, οι καθαρισμοί, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της ύπαρξης πολλών τόνων σκουπιδιών στα ερείσματα και στα τεχνικά των οδών, που συνθέτουν μια κατάσταση, που δεν τιμά κανέναν μας και υποβαθμίζει την εικόνα του τόπου μας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια. Μόνο από την περιφερειακή οδό της Σπάρτης, σε μήκος μόλις 17,4 χλμ από τον Κόμβο του Μορέα έως το Πυρί, μαζεύτηκαν πλαστικά μπουκαλάκια, χαρτιά, αλουμινένια κουτάκια κλπ, συνολικού βάρους 690 κιλών! Επειδή όμως είναι αδύνατον να έχουμε ένα υπάλληλο καθαριότητας, πίσω από κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο, προτρέπω για μια ακόμα φορά όλους τους χρήστες των οδών, να συμβάλλουν ώστε να διατηρούνται καθαροί οι δρόμοι, γιατί το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας!»

Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας













Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ