Εγκαίνια της δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας, Κυριακή 18 Ιουλίου

 


Εγκαινιάζεται στο Γεράκι μεθαύριο Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, η δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου.

Η δομή, για την λειτουργία της οποίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έλαβε σάρκα και οστά στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της “Πάρνωνας” Α.Ε. Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ δυναμικά στηρίζουν την προσπάθεια ο Δήμος Ευρώτα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών και η υφάντρα Χρυσούλα Σταματοπούλου, που θα διδάξει στην δομή.

Η δομή για την διδασκαλία της παραδοσιακής αυτής τέχνης στο Γεράκι, της δημιουργίας κιλιμιών στον όρθιο αργαλειό, εντάχθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Ευρετήριο Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί, στην εν λόγω εκδήλωση θα τελεστεί αγιασμός στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί -μεταξύ άλλων- από τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών Μιχάλη Σόβολο.

Μετά τα εγκαίνια θα γίνει σύντομη περιήγηση στον χώρο της δομής και θα ακολουθήσουν ομιλίες από την διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη με θέμα “Η υφαντική στο Γεράκι” και την υφάντρα Χρυσούλα Σταματοπούλου, δασκάλα της δομής, με θέμα “Υφαίνοντας όνειρα”.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την μουσική παράσταση “Ομορφη και παράξενη πατρίδα” στο Δημοτικό Σχολείο Γερακίου, κατά την οποία οι Σπύρος Κουτσοβασίλης και Ειρήνη Χριστοφιλάκη θα αποδώσουν τραγούδια με άρωμα Ελλάδας.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ “ΕΛΛΑΔΑ 2021”

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη θα βρίσκεται στο Γεράκι από τις 5.30 το απόγευμα, μεθαύριο Κυριακή 19 του μήνα.

Θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ευρώτα, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών κ.α. και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στα σοκάκια του χωριού και στους χώρους της Δομής Υφαντουργίας, ενώ θα συνομιλήσει με παλιές υφάντρες και μαθητευόμενες στη Δομή Υφαντικής.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr