Παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης στην τελετή υποδοχής του ανακατασκευασμένου αεροσκάφους "Spitfire MJ755"

  


Στην τελετή υποδοχής του ανακατασκευασμένου εμβληματικού αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, “Spitfire MJ755”, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021.

Η ανακατασκευή του “Spitfire MJ755”, που πέταξε ξανά μετά από 68 χρόνια στον ουρανό της Ελλάδας, έγινε στα πλαίσια πρότασης του κοινωφελούς ιδρύματος “ΙΚΑΡΟΣ” προς την Πολεμικής Αεροπορία, για δημιουργία μιας Μονάδας Ιστορικών Αεροσκαφών, μια μοίρα vintage αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, που δεν θα εντάσσεται κάτω από Πολεμικό Μουσείο, αλλά θα είναι μια Μοίρα πολεμικών αεροσκαφών που θα πετάνε, με πολεμικά νούμερα.

Άλλα αεροπλάνα που εκτέθηκαν στη βάση της Δεκέλειας είναι τα παρακάτω:
Dacota DC-3
Mirage F1C
Corsair A7
F102 Delta Dart
f4 Phantom
F5 Tiger
F104 Starfighter
F86 Sabre

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με το οποίο ο Δήμαρχο Σπάρτης είχε σύντομη εποικοδομητική συζήτηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης να επισκεφθεί την Σπάρτη περί τα τέλη Αυγούστου, ως επικεφαλής των Εορτασμών μας για τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, η Πρέσβυς της Βρετανίας και λάτρης της Σπάρτης κ. Καίητ Σμιθ, ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός που χρηματοδότησε τις επισκευές και ο Άγγλος πιλότος Dan Griffith ο οποίος εντυπωσίασε με τα ακροβατικά του και αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Δημάρχου να επισκεφθεί τη Σπάρτη.







Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

5488638

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

GRAD GROUP

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ