"Το θέμα της προμήθειας αυτόματων απινιδωτών σκοπεύω να θέσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο."Το θέμα της προμήθειας αυτόματων απινιδωτών σκοπεύω να θέσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο. -----------------

Σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Παράταξης μας κ Πέτρο Τατούλη και τους συναδέλφους μου θα θέσουμε το αίτημα - διεκδίκηση για άμεση προμήθεια φορητών αυτόματων απινιδωτών σε συνεργασία με τους Δήμους της Πελοποννήσου.
Η πρόσφατη εικόνα σε αγώνα ποδοσφαίρου που πάγωσε τον πλανήτη εμείς ως γιατροί γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της παροχής των πρώτων βοηθειών.
Η καλή κατάληξη της πορείας του ποδοσφαιριστή της Εθνικής Δανίας οφείλονταν αποκλειστικά στην ουσιαστική παροχή από τους γιατρούς πρώτων βοηθειών με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν μεταξύ των οποίων και ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ!!!
Πολλά τα παραδείγματα κύρια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και στους χώρους εργασίας και στα απομακρυσμένα χωριά που συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας στέρησης απλών και λειτουργικών ιατρικών μέσων που μπορεί να γίνει χρήση και από απλούς ανθρώπους.
Έτσι τώρα που η κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη να προχωρήσουμε σε πολιτικές υγείας πρώτων βοηθειών με την συνδρομή των τοπικών ΜΜΕ και ΜΚΔ.
Πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει άμεσα σε ιεραρχημένο σχέδιο παροχής Α' Βοηθειών με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με πρώτη κίνηση την προμήθεια και εγκατάσταση ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικά κέντα κλπ.
Με δεδομένο ότι σήμερα οι απινιδωτές , είναι πολύ εύκολοι στη χρήση και με λίγη εκπαίδευση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από 12χρονα παιδιά, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, ενώ και το κόστος είναι πλέον αρκετά χαμηλό.
Προτείνω ταυτόχρονα την δημιουργία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα με εκπαίδευση και πιστοποίηση. Είναι πλέον καιρός ότι τα θέματα υγείας μας αφορούν όλους στην πράξη και ο πιστοποιημένος Εθελοντισμός μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!
Η Αυτοδιοίκηση, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι ακόμα και η εκκλησία μπορούν να γίνουν οι πρώτες κυψέλες δημιουργίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουμε ως Παράταξη ''ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'' και ως γιατρός θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις!
Σταματάκος Μιχαήλ
Επιμελητής Α Χειρουργικής ΝΜ Μολάων
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας


Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr