Λακωνία - Έκανε λαθρανασκαφές και πουλούσε αρχαία με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας»

 


Πολωνός πρώην κομάντο έκανε λαθρανασκαφές και πουλούσε αρχαία με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας»


Ο Πολωνός πρώην στρατιωτικός έκανε συστηματικά λαθρανασκαφές στην περιοχή της Αρεόπολης με ευρήματα από διάφορες χρονικές περιόδους
Η αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα έκανε έναν 59χρονο Πολωνό πρώην κομάντο να εγκατασταθεί από έξι χρόνια στην Αρεόπολη της λακωνικής Μάνης. Αυτό τουλάχιστον είχε πει στους κατοίκους με τους οποίους δεν είχε πολλά- πολλά και παραξενεύονταν όταν τον έβλεπαν να εξαφανίζεται σε απόμερα ορεινά σημεία.

Ο πραγματικός σκοπός του αποκαλύφθηκε όταν κάποιος αναγνώρισε τον απόστρατο αξιωματικό του πολωνικού στρατού ο οποίος είχε πολεμήσει τη δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν στο πλευρό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε ανοίξει με το όνομα «Λεωνίδας» και είχε φωτογραφίες από αρχαιότητες για τις οποίες αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές!

Οι πληροφορίες έφτασαν ως τους αστυνομικούς του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο της οποίας έφτασε την Παρασκευή στην Αρεόπολη και, μαζί με άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, έκανε έρευνες στο σπίτι του 59χρονου και σε οχήματα που χρησιμοποιούσε. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι ο Πολωνός πρώην στρατιωτικός έκανε συστηματικά λαθρανασκαφές στην περιοχή της με ευρήματα από διάφορες χρονικές περιόδους.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr