Λακωνία - Έκανε λαθρανασκαφές και πουλούσε αρχαία με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας»

 


Πολωνός πρώην κομάντο έκανε λαθρανασκαφές και πουλούσε αρχαία με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας»


Ο Πολωνός πρώην στρατιωτικός έκανε συστηματικά λαθρανασκαφές στην περιοχή της Αρεόπολης με ευρήματα από διάφορες χρονικές περιόδους
Η αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα έκανε έναν 59χρονο Πολωνό πρώην κομάντο να εγκατασταθεί από έξι χρόνια στην Αρεόπολη της λακωνικής Μάνης. Αυτό τουλάχιστον είχε πει στους κατοίκους με τους οποίους δεν είχε πολλά- πολλά και παραξενεύονταν όταν τον έβλεπαν να εξαφανίζεται σε απόμερα ορεινά σημεία.

Ο πραγματικός σκοπός του αποκαλύφθηκε όταν κάποιος αναγνώρισε τον απόστρατο αξιωματικό του πολωνικού στρατού ο οποίος είχε πολεμήσει τη δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν στο πλευρό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε ανοίξει με το όνομα «Λεωνίδας» και είχε φωτογραφίες από αρχαιότητες για τις οποίες αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές!

Οι πληροφορίες έφτασαν ως τους αστυνομικούς του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο της οποίας έφτασε την Παρασκευή στην Αρεόπολη και, μαζί με άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, έκανε έρευνες στο σπίτι του 59χρονου και σε οχήματα που χρησιμοποιούσε. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι ο Πολωνός πρώην στρατιωτικός έκανε συστηματικά λαθρανασκαφές στην περιοχή της με ευρήματα από διάφορες χρονικές περιόδους.

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

5279367

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

GRAD GROUP

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ