Δαβάκης: Επαφές για τα ιδιοκτησιακά προβλήματα στη ΣκάλαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δαβάκης: Επαφές για τα ιδιοκτησιακά προβλήματα στη Σκάλα

Συνάντηση με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Λακωνίας, είχε ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, με θέμα τις αγωγές που έχει καταθέσει το Δημόσιο κατά πολιτών στην περιοχή της Σκάλας. Σχετικά με αυτήν τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Συναντήθηκα πρόσφατα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, του Υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τις αγωγές που έχει καταθέσει το Δημόσιο κατά πολιτών στην περιοχή της Σκάλας και αφορούσαν στις δηλώσεις κυριότητας που έχουν κάνει στο Κτηματολόγιο.

Όπως με ενημέρωσαν, οι αγωγές αυτές έχουν κατατεθεί γιατί πρόκειται για βοσκοτόπια και άλλες δημόσιες γαίες, οι οποίες παραχωρήθηκαν από το Δημόσιο κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα. Με άλλα λόγια, το Δημόσιο θεωρεί ότι πολλά τεμάχια που έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από πολίτες στην περιοχή της Σκάλας, αποτελούν δημόσια και όχι ιδιωτική περιουσία.

Στη συνέχεια απευθύνθηκα στη συναρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Λακωνίας και ενημερώθηκα για την πλήρη έκταση του προβλήματος, καθώς και ότι από το 2018 είχαν κληθεί, με συγκεκριμένη ανακοίνωση, οι κάτοχοι αυτών των δημοσίων εκτάσεων στην περιοχή «Αφανιά – Κρεββατά» της τέως Κοινότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, να υποβάλουν αίτηση μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο, βάσει του άρθρου 22 του ν.4061/2012 ή αίτηση για εξαγορά των ακινήτων, βάσει του άρθρου 23 του ιδίου νόμου. Τότε όμως δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Επειδή οι εκτάσεις αυτές που τώρα διεκδικεί το Δημόσιο χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους εδώ και δεκαετίες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια τις δηλώνουν στην Εφορία και πληρώνουν φόρους για αυτές, έχουν επενδύσει σε αυτές, τις έχουν αναπτύξει, τις έχουν μεταβιβάσει, τις έχουν υποθηκεύσει και τώρα αναγκάζονται να καταβάλουν δικαστικά έξοδα για να τις διατηρήσουν, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να συμβάλω στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.Είμαι σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ευρώτα και τις επόμενες ημέρες θα συνεργαστώ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ