Δαβάκης: Επαφές για τα ιδιοκτησιακά προβλήματα στη ΣκάλαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δαβάκης: Επαφές για τα ιδιοκτησιακά προβλήματα στη Σκάλα

Συνάντηση με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Λακωνίας, είχε ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, με θέμα τις αγωγές που έχει καταθέσει το Δημόσιο κατά πολιτών στην περιοχή της Σκάλας. Σχετικά με αυτήν τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Συναντήθηκα πρόσφατα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, του Υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τις αγωγές που έχει καταθέσει το Δημόσιο κατά πολιτών στην περιοχή της Σκάλας και αφορούσαν στις δηλώσεις κυριότητας που έχουν κάνει στο Κτηματολόγιο.

Όπως με ενημέρωσαν, οι αγωγές αυτές έχουν κατατεθεί γιατί πρόκειται για βοσκοτόπια και άλλες δημόσιες γαίες, οι οποίες παραχωρήθηκαν από το Δημόσιο κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα. Με άλλα λόγια, το Δημόσιο θεωρεί ότι πολλά τεμάχια που έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από πολίτες στην περιοχή της Σκάλας, αποτελούν δημόσια και όχι ιδιωτική περιουσία.

Στη συνέχεια απευθύνθηκα στη συναρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Λακωνίας και ενημερώθηκα για την πλήρη έκταση του προβλήματος, καθώς και ότι από το 2018 είχαν κληθεί, με συγκεκριμένη ανακοίνωση, οι κάτοχοι αυτών των δημοσίων εκτάσεων στην περιοχή «Αφανιά – Κρεββατά» της τέως Κοινότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, να υποβάλουν αίτηση μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο, βάσει του άρθρου 22 του ν.4061/2012 ή αίτηση για εξαγορά των ακινήτων, βάσει του άρθρου 23 του ιδίου νόμου. Τότε όμως δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Επειδή οι εκτάσεις αυτές που τώρα διεκδικεί το Δημόσιο χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους εδώ και δεκαετίες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια τις δηλώνουν στην Εφορία και πληρώνουν φόρους για αυτές, έχουν επενδύσει σε αυτές, τις έχουν αναπτύξει, τις έχουν μεταβιβάσει, τις έχουν υποθηκεύσει και τώρα αναγκάζονται να καταβάλουν δικαστικά έξοδα για να τις διατηρήσουν, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να συμβάλω στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.Είμαι σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ευρώτα και τις επόμενες ημέρες θα συνεργαστώ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr