Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναβιώνει την υφαντική τέχνη στο Γεράκι Λακωνίας



Σύντομα θα είναι έτοιμη είναι δομή για την εκμάθηση της Υφαντικής Τέχνης του ορθού αργαλειού στο Γεράκι Λακωνίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, που αφορά σε αργαλειούς, νήματα, σκαμνάκια, στημόνια κ.λπ, παρελήφθη την Πέμπτη 10 Ιουνίου, από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Ο Δημοτικός Ξενώνας Γερακίου, το κτήριο που θα φιλοξενήσει τη δράση, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τις υφάντρες που θα εκπαιδευτούν για να αναβιώσουν την σπουδαία αυτή Τέχνη.

Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου, αφού η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε. συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει πραγματικότητα και στον προβλεπόμενο χρόνο, η προσπάθεια διάσωσης, ανάδειξης και προώθησης της Υφαντικής Τέχνης που αναμφίβολα αποτελεί ξεχωριστό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής μας παράδοσης.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα που συνδράμουν καθοριστικά την λειτουργία της δομής υφαντικής τέχνης παραχωρώντας τον Δημοτικό Ξενώνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση, κι ακόμα προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών που αποτέλεσαν την ψυχή της όλης προσπάθειας, καθώς και προς τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε. που ανέλαβε επιτυχώς τις διοικητικές διαδικασίες του εγχειρήματος.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ