Πρόταση βελτίωσης και επέκτασης του Αλιευτικού καταφυγίου Ελαίας προϋπολογισμού 1.360.000€

 





Κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης του Αλιευτικού καταφυγίου Ελαίας από τον Δήμο Μονεμβασίας, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Λακωνίας στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία, προϋπολογισμού 1.360.000 €

Πιο συγκεκριμένα, στο Πλάνο Ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας, προβλέπεται η βελτίωση και η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Ελαίας.

Τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 30,50 m στην ίδια διεύθυνση, με εξωτερική προστασία από φυσικούς ογκόλιθους και βάθος -4,0m για όλο το μήκος του.

Προβλέπεται επίσης ανακατασκευή των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων με συνολικό μήκος 26.90 m καθώς και καινούρια επίστρωση της ανωδομής.

Το πλάτος της επέκτασης παραμένει όπως και στο υπάρχον.

Προτείνονται επίσης κρηπιδώματα κατά μήκος του υφιστάμενου τοίχου σε διεύθυνση ανατολική πλάτους 4,0m και μήκους 94,33m μέχρι το όριο της εκσκαφής στο -4,0 m ενώ ακολουθεί διαμόρφωση του χώρου με λιθορριπή για το υπόλοιπο τμήμα πλησίον της παραλίας μήκους 56,50m να μπορεί να εξυπηρετεί μεγάλο μέρος από τα μικρά αλιευτικά σκάφη της περιοχής ώστε αυτά να μην χρειάζεται να καταλαμβάνουν τον πολύτιμο χώρο των κρηπιδωμάτων.

Η απαιτούμενη προστασία του προσήνεμου μόλου περιλαμβάνει φυσικούς ογκόλιθους θωράκισης, ατομικού βάρους 8 έως 10 tn με στάθμη στέψης 5 m+5.0 m.

Όλα τα κρηπιδώματα θα έχουν λιθεπένδυση των ορατών τους όψεων ώστε να δένουν με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του υπάρχοντος λιμένος.

Τα κρηπιδώματα θα κατασκευαστούν με τεχνητούς ογκόλιθους και η ανωδομή θα είναι στην στάθμη +1,0 m.

Στην σκυροδέτηση της ανωδομής των κρηπιδωμάτων θα ενσωματωθούν αγωγοί από P.V.C. με φρεάτια ανά περίπου 10m για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα προσορμίζοντα σκάφη.

Σε όλο το μήκος των έργων θα υπάρχει εξοπλισμός πρόσδεσης, από χυτοχαλύβδινες δέστρες, ανά περίπου 10m για τα μεγαλύτερα σκάφη και κρίκους προσδέσεως ανά 3 m για τα μικρότερα.

Επειδή το πρόβλημα ελλιμενισμού τους καλοκαιρινούς μήνες είναι έντονο προτείνεται στο εσωτερικό του λιμένος να δημιουργηθεί θέση αγκυροβολίου 3,10 Χ3,10

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ