Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του Νεαπολίτη ομογενή αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου (video)

 




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του ομογενούς αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου (Anastasios Tsakos), ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τρίτης, στο οδόστρωμα του Long Island Expressway (LIE), όταν παρασύρθηκε από την τρελή πορεία του οχήματος μιας 32χρονης, η οποία οδηγούσε χωρίς άδεια και υπό την επήρεια αλκοόλ.


«Δεν έχω λόγια. Είναι τεράστια απώλεια για όλους όσοι τον γνωρίζαμε. Ειδικά, όμως, είναι μεγάλη απώλεια για την σύζυγο και τα δυο παιδιά του», αναφέρει, συντετριμμένη, στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), η κουμπάρα και οικογενειακή φίλη του εκλιπόντος, Αλεξάνδρα Λαμπράκη.

Η ίδια έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της συζύγου του εκλιπόντος, Ειρήνης Τσάκου (Irene Tsakos), λίγο μετά τη γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος. Αλλωστε, ο Πήτερ Λαμπράκης συνδεόταν πάρα πολλά χρόνια με στενή φιλία με τον Αναστάσιο Τσάκο, ενώ το ζευγάρι είχε βαφτίσει τον 3χρονο Σταύρο, που είναι το μικρότερο παιδί του άτυχου αστυνομικού.

«Ο Τάσος ήταν ένας πάρα πολύ καλός φίλος του συζύγου μου. Γνωρίζονταν για μια ολόκληρη ζωή. Βαφτίσαμε το παιδί τους πριν από λίγα χρόνια. Ως νονοί και κουμπάροι, γίναμε οικογένεια. Εχω να πω ότι ήταν ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος και πατέρας, ο καλύτερος σύζυγος και πατέρας. Εργαζόταν σκληρά, αλλά κάθε ελεύθερη στιγμή που είχε την περνούσε με τα παιδιά του, έπαιζε μαζί τους και νοιαζόταν για αυτά. Ηταν ολόκληρος ο κόσμος για αυτόν. Για αυτούς ζούσε, για την όμορφη και λαμπερή γυναίκα του και τα παιδιά του», τόνισε η κ. Λαμπράκη.

Οπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο Τσάκος, μετά τον τραυματισμό του στις 02:05 τα ξημερώματα, διακομίστηκε στο New York Presbyterian Hospital, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σύζυγός του, ανυποψίαστη έως τότε, ειδοποιήθηκε στο σπίτι της προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο, στην μέση της νύχτας.

«Είχαν τόσα σχέδια και όνειρα ως οικογένεια! Είχαν μόλις αγοράσει σπίτι και σχεδίαζαν να φτιάξουν την ζωή τους. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», καταλήγει η Αλεξάνδρα Λαμπράκη.

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε καταγωγή από τη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στη Νεάπολη. Η πατρική του οικογένεια βρισκόταν εκτός Νέας Υόρκης, καθώς οι γονείς του διαμένουν στην Ελλάδα, ο αδερφός του στην Βόρεια Καρολίνα και η αδερφή του στην Μασαχουσέτη.

Παράλληλα, για λογαριασμό της συζύγου και των δυο παιδιών του 43χρονου αστυνομικού ανοίχθηκε ηλεκτρονική δωρεά στο GoFundMe, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά στις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν -από κάθε άποψη- μετά την απώλεια του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Δεκατρείς κατηγορίες για την 32χρονη

Υπερβολική χρήση αλκοόλ είχε κάνει, πριν πιάσει το τιμόνι, η 32χρονη Τζέσικα Μποβέ (Jessica Beauvais) πριν τη μοιραία διαδρομή στο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι (LIE) κατά την οποία παρέσυρε και σκότωσε τον Αναστάσιο Τσάκο.

Την Τρίτη, η Γενική Εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Καντζ (Melinda Kantz), της απήγγειλε συνολικά 13 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές. Η ίδια υποστήριξε πως, στην κατάσταση που βρισκόταν, δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη, παρά μόνο ότι «χτύπησε κάτι», παρότι το κράνος του Τσάκου ήταν ιδιαίτερα ευδιάκριτο στο γυμνό μάτι μέσα στη νύχτα.

«Καπνίζω μαριχουάνα καθημερινά. Ηπια δυο ποτήρια κρασί νωρίτερα και μετά άφησα τον γιο μου στο Χέμπστεντ. Κάπνισα ένα τσιγαριλίκι χθες πριν από το podcast που έκανα στο Μπρούκλιν. Ηταν από τις 6:30 έως τις 8:30 το βράδυ. Πήρα το ποτήρι με το κρασί μαζί μου στην εκπομπή. Ηπια δυο σφηνάκια τεκίλα. Όταν έφυγα, δεν γνώριζα πού πήγαινα, οπότε χρησιμοποίησα το GPS. Εκανα μια αριστερή στροφή και μια δεξιά στροφή και κατέληξα σε ένα βενζινάδικο όπου με σταμάτησε η Αστυνομία. Δεν ξέρω γιατί με σταμάτησαν, υπέθεσα για ταχύτητα. Άκουσα ένα χτύπημα, οπότε ήξερα ότι χτύπησα κάτι αλλά δεν ήξερα τι ήταν», ανέφερε στην απολογία της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποίησε το ABC.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκφράστηκαν υπόνοιες ακόμη και για τα κίνητρα της Μποβέ, καθώς εντοπίστηκαν εχθρικές δημοσιεύσεις της εναντίον της Αστυνομίας. Η ίδια εμφανίστηκε μετανιωμένη και ξέσπασε σε λυγμούς, ζητώντας συγγνώμη για τον θάνατο του ομογενούς αστυνομικού.

«Συγγνώμη. Συγγνώμη που τον χτύπησα και ότι είναι νεκρός», ανέφερε κατά την προσαγωγή της.

Το απολογητικό ύφος της 32χρονης δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους συναδέλφους του Αναστάσιου Τσάκου, με τον πρόεδρο της Αστυνομικής Αδελφότητας (Police Benevolent Association), Πατ Λιντς (Pat Lynch) να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία της.

«Οι επιλογές της οδήγησαν στον θάνατο ενός αστυνομικού της Νέας Υόρκης. Ναι, λυπάται -όχι για αυτό που έκανε- αλλά επειδή την έπιασαν», δήλωσε εμφανώς εξοργισμένος.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ