ΒΙΝΤΕΟ - ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βόρειο λιμάνι της Μονεμβασίας που έλαβε χώρα την χρονική περίοδο από 8 ως 23 Απριλίου από επίλεκτη ομάδα βατραχανθρώπων , με ειδίκευση στην εξουδετέρωση ναρκών και βομβών .

Όπως είχαμε δημοσιεύσει μετά την πρώτη επιχείρηση πλησίον του λιμανιού σε απόσταση 40 περίπου μέτρων και δε βάθος 25 περίπου μέτρων υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός πυρομαχικών από τον Β παγκόσμιο πόλεμο , αγγλικής προέλευσης που σχηματίζουν στο βυθό λόφο με ακτίνα περίπου 4 μέτρα και ύψος 4 μέτρα περίπου . Τα πυρομαχικά είχαν ξεφορτωθεί από πλοίο στην θάλασσα και πιθανόν να συνέβη κατά την αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων από την Μονεμβασία τον Απρίλιο του 1941 μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα .

Η επικινδυνότητα ήταν πολύ μεγάλη αφού τα βλήματα ήταν ενεργά και κάτω από ορισμένες συνθήκες υπήρχε περίπτωση να εκραγούν , με μεγάλες συνέπειες αφού το ωστικό κύμα θα ήταν πολύ ισχυρό ισοδύναμο με σεισμό πολλών ρίχτερ .

Από την ώρα που μας έγινε γνωστό το Λιμενικό Ταμείο προέβη σε σήμανση και οριοθέτηση του χώρου.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ζήτησε από το ΓΕΝ τη πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης για την άρση της μεγάλης επικινδυνότητας , εξασφάλισε τις άδειες για την επιχείρηση αφού έγινε σε ζώνη περιοχής natura , εξασφάλισε την παρουσία ασθενοφόρου όλες τις ημέρες της επιχείρησης και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο ανέλαβε το κόστος σίτισης και στέγασης της ομάδας εξουδετέρωσης , περίπου 10.000 € κάθε φορά.


Όπως μας ενημέρωσαν τα στελέχη του ΓΕΝ τέτοιο μεγάλο μέγεθος πυρομαχικών δεν έχει εντοπιστεί σε άλλο σημείο του Ελλαδικού χώρου . Το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί είναι περίπου στο 1/10 του μεγέθους αυτών της Μονεμβασίας .

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr