ΟΙ ΜΟΛΑΟΙ από τα παλιά, μία ψηφιακή περιήγηση στην Μεριά των Μολάων

 ΜΟΛΑΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ - Περπατώντας στην Πάνω  Μεριά των Μολάων.   Τα σπίτια διηγούνται την ιστορία τους

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ, είχε προγραμματίσει την διοργάνωση την άνοιξη του 2020 μίας ημερίδας με θέμα "ΟΙ ΜΟΛΑΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΆ". Στην ημερίδα αυτή διάφοροι ομιλητές θα αναφέρονταν στην ιστορία της πόλης των Μολάων, στην παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και θα γινόταν μία λεπτομερής αναφορά στα κτίρια και σε άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία (κρήνες, μύλοι, φαράγγια κλπ) κυρίως Πάνω Μεριάς του οικισμού αλλά και στους ανθρώπους και τις οικογένειες που είχαν κατοικήσει σε αυτά. Η παρουσίαση των παραπάνω πληροφοριών θα γινόταν μέσω μίας εφαρμογής του γνωστού, στους περισσότερους, GOOGLE EARTH.

Δυστυχώς η απρόσμενη έλευση του COVID19 και το υποχρεωτικό lockdown δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Όμως οι υπεύθυνοι του Κ.Π.Ε. Μολάων δεν το έβαλαν κάτω και ετοίμασαν και παρουσιάζεται παρακάτω η διαδικτυακά η εφαρμογή αυτή. Στην παρουσίαση αυτή εκτός από την κα Μαρία Μυλωνά που αναφέρεται και αναλύσει τα στοιχεία της παρουσίασης συμμετέχω και εγώ, παρουσιάζοντας στοιχεία της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής της Λακωνίας και ειδικότερα των Μολάων.

Πληκτρολογώντας πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο θα μεταφερθήτε στο youtube για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση:

https://www.youtube.com/watch?v=OI9dgPp1A0o


Υπάρχει όμως και μία ακόμα επιλογή. Πληκτρολογώντας στον παρακάτω σύνδεσμο θα μεταφερθείτε στο GOOGLE EARTH όπου μπορείτε να περιηγηθείτε μόνοι σας στους δρόμους, τα κτίρια και τις τοποθεσίες των Μολάων. Όταν "κτυπάτε" πάνω σε μία αναφορά που φαίνεται στον αριστερό πίνακα περιεχομένων, όταν είσαστε σε desktop computer ή πληκτρολογώντας πάνω στην "πινέζα" με το θέμα στις εφαρμογές android, ανοίγει ένα "παράθυρο" δεξιά στο οποίο βλέπετε φωτογραφία ή φωτογραφίες και μία σύντομη αναφορά με πληροφορίες από την εικονιζόμενο στις φωτογραφίες. Όταν φτάσετε στην αναφορά περί την Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική "κτυπήσετε" πάνω στην ένδειξη "περισσότερα" και θα μεταφερθείτε σε μία παρουσίαση του αρχιτέκτονα Γιώργου Γιαξόγλου για την Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική και των Μολάων:


Και όσοι δεν γνωρίζετε που βρίσκονται και ποιοί είναι Μολάοι σας δίνουμε μερικές κατ' αρχήν πληροφορίες, ενώ περισσότερα θα δείτε και θα ακούσετε στην παρουσίαση:
Ενδεικτική εικόνα από την εφαρμογή του GOOGLE EARTH.


Από την μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω την κα ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ καθηγήτρια και στέλεχος του Κ.Π.Ε. των Μολάων που μου έκανε την τιμή να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή εφαρμογή αλλά και την κα ΙΩΑΝΝΑ ΡΑΒΑΝΗ από το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας που είχε την τεχνική επιμέλεια της παρουσίασης. 

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ