ΟΙ ΜΟΛΑΟΙ από τα παλιά, μία ψηφιακή περιήγηση στην Μεριά των Μολάων

 ΜΟΛΑΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ - Περπατώντας στην Πάνω  Μεριά των Μολάων.   Τα σπίτια διηγούνται την ιστορία τους

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ, είχε προγραμματίσει την διοργάνωση την άνοιξη του 2020 μίας ημερίδας με θέμα "ΟΙ ΜΟΛΑΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΆ". Στην ημερίδα αυτή διάφοροι ομιλητές θα αναφέρονταν στην ιστορία της πόλης των Μολάων, στην παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και θα γινόταν μία λεπτομερής αναφορά στα κτίρια και σε άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία (κρήνες, μύλοι, φαράγγια κλπ) κυρίως Πάνω Μεριάς του οικισμού αλλά και στους ανθρώπους και τις οικογένειες που είχαν κατοικήσει σε αυτά. Η παρουσίαση των παραπάνω πληροφοριών θα γινόταν μέσω μίας εφαρμογής του γνωστού, στους περισσότερους, GOOGLE EARTH.

Δυστυχώς η απρόσμενη έλευση του COVID19 και το υποχρεωτικό lockdown δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Όμως οι υπεύθυνοι του Κ.Π.Ε. Μολάων δεν το έβαλαν κάτω και ετοίμασαν και παρουσιάζεται παρακάτω η διαδικτυακά η εφαρμογή αυτή. Στην παρουσίαση αυτή εκτός από την κα Μαρία Μυλωνά που αναφέρεται και αναλύσει τα στοιχεία της παρουσίασης συμμετέχω και εγώ, παρουσιάζοντας στοιχεία της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής της Λακωνίας και ειδικότερα των Μολάων.

Πληκτρολογώντας πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο θα μεταφερθήτε στο youtube για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση:

https://www.youtube.com/watch?v=OI9dgPp1A0o


Υπάρχει όμως και μία ακόμα επιλογή. Πληκτρολογώντας στον παρακάτω σύνδεσμο θα μεταφερθείτε στο GOOGLE EARTH όπου μπορείτε να περιηγηθείτε μόνοι σας στους δρόμους, τα κτίρια και τις τοποθεσίες των Μολάων. Όταν "κτυπάτε" πάνω σε μία αναφορά που φαίνεται στον αριστερό πίνακα περιεχομένων, όταν είσαστε σε desktop computer ή πληκτρολογώντας πάνω στην "πινέζα" με το θέμα στις εφαρμογές android, ανοίγει ένα "παράθυρο" δεξιά στο οποίο βλέπετε φωτογραφία ή φωτογραφίες και μία σύντομη αναφορά με πληροφορίες από την εικονιζόμενο στις φωτογραφίες. Όταν φτάσετε στην αναφορά περί την Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική "κτυπήσετε" πάνω στην ένδειξη "περισσότερα" και θα μεταφερθείτε σε μία παρουσίαση του αρχιτέκτονα Γιώργου Γιαξόγλου για την Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική και των Μολάων:


Και όσοι δεν γνωρίζετε που βρίσκονται και ποιοί είναι Μολάοι σας δίνουμε μερικές κατ' αρχήν πληροφορίες, ενώ περισσότερα θα δείτε και θα ακούσετε στην παρουσίαση:
Ενδεικτική εικόνα από την εφαρμογή του GOOGLE EARTH.


Από την μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω την κα ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ καθηγήτρια και στέλεχος του Κ.Π.Ε. των Μολάων που μου έκανε την τιμή να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή εφαρμογή αλλά και την κα ΙΩΑΝΝΑ ΡΑΒΑΝΗ από το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας που είχε την τεχνική επιμέλεια της παρουσίασης. 

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βασιλική Λακωνίας

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ