Ομιλία Δαβάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - ΙσραήλΟμιλία Δαβάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ

Την μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ ανέδειξε ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στην συνεδρίαση της σχετικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) με τον Πρέσβη Γιόσι Αμράνι.

Ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανάφλεξη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και ειδικά στη χρήση από οργανώσεις όπως η Χαμάς ρουκετών κατά των ισραηλινών πληθυσμιακών κέντρων, καταδικάζοντας σθεναρά την πρακτική αυτή, ενώ αναγνώρισε το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Στο πλαίσιο αυτό, διατύπωσε επίσης την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει δυναμικές διεθνείς πρωτοβουλίες ειδικά στο κομμάτι του ελέγχου και του περιορισμού της ροής οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας και άλλων διευκολύνσεων από κράτη όπως το Ιράν και η Τουρκία προς αυτές τις οργανώσεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η συνεχής κλιμάκωση στην τωρινή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά και ζήτησε και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε βήματα αποκλιμάκωσης, όπως έχουν κάνει άλλωστε και πολλές φορές στο παρελθόν.

Όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, ο κ. Δαβάκης χαιρέτισε την είσοδο ισραηλινών εταιρειών στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, όπως στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης της ΕΛΒΟ, αναφέροντας ότι αυτή γίνεται στη βάση αμοιβαίων οφελών, ενώ διατύπωσε την αισιοδοξία του ότι ειδικά με τις ισραηλινές επιχειρήσεις – οι οποίες έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στις διεθνείς συνεργασίες, όπως ενδεικτικά μέσω του Bi-national Industrial Research and Development Foundation (BIRD) – υπάρχει μεγάλο πεδίο για την περαιτέρω ανάπτυξη δεσμών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στα προηγμένα ισραηλινά γεωπονικά προϊόντα και τεχνολογίες, που έχουν εισέλθει στην ελληνική αγορά και έχουν τύχει ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους Έλληνες παραγωγούς, υπογραμμίζοντας ότι ο αγροτικός τομέας είναι ένα ακόμη πεδίο ευκαιριών για ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών μεταξύ των δύο κρατών.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr