Προέκυψε λύση για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου δρόμου Σπάρτη - Γύθειο στη συνάντηση Καραμανλή – ΔαβάκηΠροέκυψε λύση για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου δρόμου Σπάρτη - Γύθειο στη συνάντηση Καραμανλή – Δαβάκη.

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τον οδικό άξονα Σπάρτης – Γυθείου και ειδικότερα τον τρόπο ολοκλήρωσης των μελετών του. Από τη συνάντηση αυτή δεν μπορούσε να μη συζητηθεί και η αναγκαία παρέμβαση της παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη. Παράλληλα ο Λάκωνας βουλευτής επεσήμανε στον Υπουργό και την παράλειψη της αναγραφής της Σπάρτης από τις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου που οδηγούν σε αυτήν. Μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Συναντήθηκα σήμερα το μεσημέρι με τον φίλο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και του ζήτησα να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία των απαιτούμενων μελετών για το έργο βελτίωσης και νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Το ίδιο θέμα είχαμε θέσει και πάλι στην προηγούμενη συνάντησή μας με αυτόν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θόδωρος Βερούτης και εγώ.

Τα νέα που προέκυψαν είναι ευχάριστα: Βρέθηκε λύση για την ολοκλήρωση των Οριστικών Μελετών των Τεχνικών, της Οριστικής Μελέτης των Υδραυλικών και των Ηλεκτρομηχανολογικών των κόμβων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική Σύμβαση, καθώς συμφωνήθηκε αυτές να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών μελετών που πρέπει να παραδώσει στο Δημόσιο η Παραχώρηση ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. εντός τριμήνου. Με την ολοκλήρωση μάλιστα των Μελετών θα ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το έργο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 3 μήνες ακόμη.

Επίσης, έθεσα στον Υπουργό το χρόνιο ζήτημα της Παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη, θέμα για το οποίο με ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, μέσω της διαδικασίας των αντιπλημμυρικών έργων.

Κατά τη συνάντησή μου αυτή με τον Κώστα Καραμανλή έθεσα και το ζήτημα της μη αναγραφής της Σπάρτης στις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη και ζήτησα να αποκατασταθεί μία παράληψη, που δημιουργεί εύλογα παράπονα στους Λάκωνες πολίτες, αλλά και στους διερχόμενους επισκέπτες.

Ο Υπουργός κατανόησε απόλυτα το θέμα και δεσμεύθηκε ότι εντός του θέρους θα τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη της Σπάρτης, στο πλαίσιο των εργασιών των αντιπλημμυρικών έργων που θα εκτελεστούν.

Ευχαριστώ τον Κώστα Καραμανλή για την ανταπόκρισή του, καθώς και για την έμπρακτη πολιτική βούληση που επέδειξε προκειμένου να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης ζωτικής σημασίας έργα για τη Λακωνία.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον εξαιρετικό συνάδελφο μας..."

"Κάποιοι αντί να χαίρονται για τη πολύ μεγάλη επιτυχία του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ...επιδιώκουν συστηματικά να δυσφημίσουν και τη Σπάρτη και τον φοβερό Αγώνα! "

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ