Προέκυψε λύση για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου δρόμου Σπάρτη - Γύθειο στη συνάντηση Καραμανλή – Δαβάκη



Προέκυψε λύση για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου δρόμου Σπάρτη - Γύθειο στη συνάντηση Καραμανλή – Δαβάκη.

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τον οδικό άξονα Σπάρτης – Γυθείου και ειδικότερα τον τρόπο ολοκλήρωσης των μελετών του. Από τη συνάντηση αυτή δεν μπορούσε να μη συζητηθεί και η αναγκαία παρέμβαση της παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη. Παράλληλα ο Λάκωνας βουλευτής επεσήμανε στον Υπουργό και την παράλειψη της αναγραφής της Σπάρτης από τις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου που οδηγούν σε αυτήν. Μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Συναντήθηκα σήμερα το μεσημέρι με τον φίλο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και του ζήτησα να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία των απαιτούμενων μελετών για το έργο βελτίωσης και νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Το ίδιο θέμα είχαμε θέσει και πάλι στην προηγούμενη συνάντησή μας με αυτόν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θόδωρος Βερούτης και εγώ.

Τα νέα που προέκυψαν είναι ευχάριστα: Βρέθηκε λύση για την ολοκλήρωση των Οριστικών Μελετών των Τεχνικών, της Οριστικής Μελέτης των Υδραυλικών και των Ηλεκτρομηχανολογικών των κόμβων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική Σύμβαση, καθώς συμφωνήθηκε αυτές να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών μελετών που πρέπει να παραδώσει στο Δημόσιο η Παραχώρηση ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. εντός τριμήνου. Με την ολοκλήρωση μάλιστα των Μελετών θα ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το έργο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 3 μήνες ακόμη.

Επίσης, έθεσα στον Υπουργό το χρόνιο ζήτημα της Παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη, θέμα για το οποίο με ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, μέσω της διαδικασίας των αντιπλημμυρικών έργων.

Κατά τη συνάντησή μου αυτή με τον Κώστα Καραμανλή έθεσα και το ζήτημα της μη αναγραφής της Σπάρτης στις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη και ζήτησα να αποκατασταθεί μία παράληψη, που δημιουργεί εύλογα παράπονα στους Λάκωνες πολίτες, αλλά και στους διερχόμενους επισκέπτες.

Ο Υπουργός κατανόησε απόλυτα το θέμα και δεσμεύθηκε ότι εντός του θέρους θα τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη της Σπάρτης, στο πλαίσιο των εργασιών των αντιπλημμυρικών έργων που θα εκτελεστούν.

Ευχαριστώ τον Κώστα Καραμανλή για την ανταπόκρισή του, καθώς και για την έμπρακτη πολιτική βούληση που επέδειξε προκειμένου να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης ζωτικής σημασίας έργα για τη Λακωνία.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ