Συνάντηση Κεραμέως – Δαβάκη στο Υπουργείο Παιδείας27/5/2021

Συνάντηση Κεραμέως – Δαβάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είχε χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Δαβάκης έθεσε στην Υπουργό τρία χρονίζοντα θέματα της Σπάρτης και συγκεκριμένα τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου από το Συκαράκι στο ισόγειο της παλαιάς Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για το Παλαιό Πρωτοδικείο, καθώς και την αξιοποίηση του ογκώδους κτηρίου της Μαθητικής Εστίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Χθες το απόγευμα συναντήθηκα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στη συνάντησή μας συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Κώστας Δέρβος.

Καταρχάς, έθεσα στην Υπουργό την αναγκαιότητα της μεταφοράς του 2θέσιου Ειδικού Σχολείου της Σπάρτης από το Συκαράκι στη Μαθητική Εστία και ζήτησα από αυτήν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου, ούτως ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Εξάλλου, όπως την ενημέρωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το συγκεκριμένο έργο έχει δημοπρατηθεί και έχει οριστεί ανάδοχος.

Η Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να επισπευσθούν οι εργασίες προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό. Σε συνέχεια αυτού λοιπόν, όπως ενημερώθηκα σήμερα, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να του υποδείξουν τις υπολειπόμενες εργασίες για να είναι το κτήριο έτοιμο τον Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά.

Όσον αφορά τη χρονίζουσα και απαράδεκτη κατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζήτησα από την Υπουργό να συνεδριάσει επιτέλους το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου για να επικαιροποιήσει τη Μελέτη και τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου. Της εξήγησα μάλιστα ότι αυτό είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει άμεσα να πάρει τέλος.

Η Υπουργός μου υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νέα...

Τέλος, έθεσα και το ζήτημα της αξιοποίησης του ογκώδους κτηρίου της Παλαιάς Μαθητικής Εστίας της Σπάρτης. Η Υπουργός μου είπε ότι αναμένει συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη και αξιόπιστη πρόταση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο φορέα για αυτήν.

Ευχαριστώ θερμά τη Νίκη Κεραμέως για την άμεση ανταπόκριση..!


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr