Συνάντηση Κρητικού με Γ.Γ Εμπορίου - Θέμα οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός: «Νέο πλαίσιο για τις Λαϊκές Αγορές»


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, σχετικά με τις λαϊκές αγορές, είχε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, με τον οποίο είχε μία γόνιμη συζήτηση, σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης, που είχαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης από τον Υπουργό Ανάπτυξης αι Επενδύσεων κ.Αδωνι Γεωργιάδη, και τονίστηκαν τα εξής βασικά σημεία για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών:


Το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στις Λαικές αγορές, παρά μόνο σε συνεταιρισμούς και ΚοινΣΕπ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις).


Καταργείται η απαγόρευση του παράλληλου εισοδήματος. Δηλαδή μπορεί ο/η σύζυγος του/της εμπόρου/παραγωγού να έχει εισόδημα.


Οι άδειες ΔΕ θα δίνονται πλέον από τις υφιστάμενες επιτροπές, αλλά μόνος/η του/της ο/η δικαιούχος μπορεί να παίρνει την άδεια μέσα από το πληροφοριακό σύστημα. Η άδεια θα ισχύει για πέντε χρόνια και θα ανανεώνεται αν και εφόσον αν υπάρχει φορολογική ενημερότητα.


ΔΙΝΕΙ τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ η άδεια να περνά από τον κάτοχο της άδειας σε συγγενικό πρόσωπο, κληρονομικώ δικαιώματι σαν να είναι κανονική επιχείρηση.


Η διοικητική ποινή απομάκρυνσης από τις Λαϊκές Αγορές, σε περίπτωση τριπλής παράβασης περί μη έκδοσης απόδειξης, από τους τρεις μήνες συζητείται να πέσει στον ένα μήνα.


Δυνατότητα κτήσης μονοπρόσωπης ΙΚΕ (Ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας) για την συμμετοχή στο ΕΣΠΑ.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει το διάλογο με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών, ενώ ο κ.Κρητικός θα έχει σειρά συναντήσεων στη Λακωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr