"ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το σημερινό καθεστώς των Λαϊκών Αγορών σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας"


Συνάντηση εργασίας Γεωργιάδη – Δαβάκη

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ο Θανάσης Δαβάκης. Μετά τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Λακωνίας, έθεσα σήμερα το μεσημέρι στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη συνάντησή μου στο γραφείο του.

Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά και αρκετοί επενδυτές του τουριστικού τομέα. Παράλληλα, ζήτησα ενημέρωση από τον Υπουργό σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο που σχετίζεται με τις Λαϊκές Αγορές και βρίσκεται από σήμερα αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάλεσα στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρο Λιακάκο, ο οποίος συνομίλησε απευθείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Ο Υπουργός τον ενημέρωσε για τις πραγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου σε σχέση με κάποιες που διακινήθηκαν μέσω διαδικτύου και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ειδικότερα:

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το σημερινό καθεστώς των Λαϊκών Αγορών σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας, ενώ δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο η σύσταση 5μελών Επιτροπών Βελτίωσης Απόδοσης Θέσεων. Παράλληλα, δε θα ζητείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ η πρόβλεψη υποχρεωτικής προκήρυξης υφιστάμενων Αδειούχων Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών για τη χορήγηση θέσης.

Επίσης, εισάγονται ορισμένες σημαντικές ρυθμίσεις, όπως η άρση της οροφής εισοδήματος για τη διατήρηση της άδειας, καθώς και η δυνατότητα απεριόριστης κληρονομικής μεταβίβασής της.

Πιστεύω ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διαφάνειας, του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή. Μετά τη διαβούλευση και όταν το νομοσχέδιο έρθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής θα τοποθετηθώ επί της αρχής του και του συνόλου των άρθρων, μεταφέροντας και τις απόψεις των εμπλεκομένων φορέων.Στόχος μας είναι η προστασία των καταναλωτών και η ενίσχυση σε κλίμα διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού των πραγματικών παραγωγών.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ