Ολοκλήρωση διανομής ΤΕΒΑ μηνός Απριλίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκλήρωση διανομής ΤΕΒΑ μηνός Απριλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD), για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Η διανομή, η οποία διήρκησε από τις 12-04-2021 έως τις 16-04-2121, πραγματοποιήθηκε σε προκαθορισμένα σημεία και ώρες στους Δήμους Σπάρτης (Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας), Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας (Μολάοι και Νεάπολη) και Ελαφονήσου, καθώς και κατ’ οίκον στον ιστό της πόλης της Σπάρτης.

Από τους συνολικά 1.597 δικαιούχους - ωφελούμενους του προγράμματος, παρέλαβαν οι 1.369 προϊόντα όπως κρέας, τυριά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά, βρεφικά είδη, αρτοσκευάσματα, καθαριστικά, σχολικά είδη κ.λπ. Τα αδιάθετα νωπά προϊόντα χορηγήθηκαν, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. οικ.88836/01-04-2021 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε δομές κοινωνικής φροντίδας χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η διαδικασία διανομής διεξήχθη ομαλά, καθώς για το σημείο και την ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που ορίζονται για την πρόληψη και προστασία της πανδημίας του COVID-19 τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή/και υφίστανται υλικές στερήσεις και στηρίζει δράσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν, με την άριστη συνεργασία τους, στην απρόσκοπτη εκτέλεση και ολοκλήρωση της διανομής και ιδιαίτερα:


Τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,


Τους Δήμους του νομού Λακωνίας, που αποτελούν τους κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα,


Την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας και


Τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ευχόμαστε τέτοιου είδους προγράμματα να συνεχίσουν με επιτυχία τη δράση τους, όμως επιτυχία για εμάς και ευχή θα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους συμπολίτες μας που θα έχουν ανάγκη κοινωνικής προσέγγισης και υποστήριξης.

Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ