Συνάντηση Δαβάκη με τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών



Συνάντηση Δαβάκη με τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρο Λιακάκο και το μέλος του Συλλόγου Δημήτρη Σαχάμη, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης. Μετά τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Σήμερα το πρωί, είχα την τιμή και τη χαρά να με επισκεφθεί στο γραφείο μου στη Σπάρτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρος Λιακάκος συνοδευόμενος από το μέλος του Συλλόγου Δημήτρη Σαχάμη και μου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές.

Σε συνέχεια της συνάντησής μου με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, επικοινώνησα μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνο Σταμπουλίδη, με σκοπό οι ενδιαφερόμενοι να του υποβάλλουν άμεσα τα ερωτήματα αλλά και τίς προτάσεις τους επί του σχεδίου νόμου.

Ειδικότερα ζητήθηκε :

1.Να βγαίνει η Άδεια από τον κάθε Δήμο σύμφωνα με το ΟΣΔΕ κάθε παραγωγού, πράγμα που θα γίνει, όπως δεσμεύθηκε ο Γενικός Γραμματέας.

2.Νά μην γίνεται Προκήρυξη για τους νέους αγρότες γιατί θα αργεί το σύστημα. Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε, ότι εφόσον υπάρχει κενή θέση θα προκηρύσσεται, σύμφωνα και με τη «χωρητικότητα» της κάθε Λαϊκής Αγοράς.

3.Να μην μετατρέπεται η Άδεια από Παραγωγική σε Εμπορική: Ο Γενικός Γραμματέας μας απάντησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξουν κατά 50% και Παραγωγικές και Εμπορικές Άδειες.

4.Ζητήθηκε να περάσει η αρμοδιότητα των Λαϊκών Αγορών στην Περιφέρεια: Ο Γενικός Γραμματέας ήταν αρνητικός με το αιτιολογικό της έλλειψης σχετικής υποδομής.

5.Τέλος ζητήθηκε να μην αποστέλλεται email, από τους μικρούς παραγωγούς, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου: Ο Γενικός Γραμματέας μας απάντησε, ότι αυτό θα αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ήταν μια καλή συνάντηση, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας έγινε πιο άμεση και πιστεύω, όπως μου είπαν και οι ενδιαφερόμενοι, πιο αποτελεσματική ...


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ