ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - 7 Απριλίου "Παγκόσμια Ημέρα Υγείας'ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ως ημέρα που αποδίδεται φόρος τιμής στους ασθενείς αλλά και στο ιατρικό προσωπικό. Το 2020 αλλά και η φετινή χρονιά μας απέδειξαν την επανιεράρχηση των αξιών μας και κατέστησαν την υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό. Τη φετινή χρονιά η ανθρωπότητα συνεχίζει να έρχεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη πανδημία που έπληξε τον κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια. Ως υπεύθυνοι πολίτες, αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι, θα πρέπει να αναλογιστούμε τους χιλιάδες νεκρούς πού έχουν χάσει την μάχη με τον κορωνοϊό, τους ασθενείς που παλεύουν για την ζωή τους καθώς και τη γιγαντιαία προσπάθεια που καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση.

Η χώρα μας σήμερα, στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, δίνει μάχη με τον χρόνο ώστε να ενταχθούν, πρωτίστως, στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα οι συμπολίτες μας που είναι άνω των 60, καθώς και όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι συμπολίτες μας, με ειδικές δεξιότητες, θα ενταχθούν άμεσα στον εθνικό εμβολιαστικό προγραμματισμό.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, τονίζει ότι το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού και οι επιμέρους κοινωνικές υπηρεσίες που εντάσσονται σε αυτό, ήταν από την αρχή της πανδημίας στο πλευρό των πολιτών, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του δήμου μας για βοήθεια στο σπίτι, οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών, η συνεχής πραγματοποίηση rapid test σε διάφορα σημεία του δήμου μας, με σκοπό την ανίχνευση του Covid 19, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ καθώς και η αδιάλειπτη παρουσία του νοσηλευτικού προσωπικού του δήμου μας στην πραγματοποίηση των test, αλλά και στις υπηρεσίες φροντίδας, έχουν ως κύριο σκοπό την προστασία των συμπολιτών μας. Επιπλέον από την Δευτερά 5 Απρίλιου από 9.00 το πρωί μέχρι το 14.00 το μεσημέρι, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, test ανίχνευσης του Covid 19, ενώ ο χώρος των ΚΑΠΗ έχει παραχωρηθεί από τον Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του οργάνου, ενώ την διαδικασία επανδρώνουν μια νοσηλεύτρια του ΕΟΔΥ καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό του Δήμου, με κύρια μέριμνα την πρόληψη κατά του ιού.

Ευελπιστούμε αυτή η δύσκολη χρονική συγκυρία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να επιστρέψουμε όλοι υγιείς και ενωμένοι στην πρότερη καθημερινότητα μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:


Υπηρεσία Πρόνοιας: 2731 0 22226 εσωτ. 120, 121, 123 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).


Κέντρο Κοινότητας: 2731 3 61240 - 241 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).


ΚΑΠΗ Σπάρτης : 27310-81229.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΖΑΧΑΡΑΚΗ –ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr