Υπέγραψε ο Νίκας την "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ" με 2.611.200€

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 05/04/2021, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Δημήτρη Καπονικολό και Γεωργία Δεδεδήμου καθώς και τον Ειδικό Συνεργάτη κ. Ιωάννη Ράλλη, συναντήθηκαν στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη, για την υπογραφή της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού €2.611.200,00!

Το συγκεκριμένο έργο θα έχει σημαντικά οικολογικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σπάρτης.

Ο Δήμαρχος, συγχαίρει όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτό: Αντιδημάρχους, Τεχνική Υπηρεσία, Προγραμματισμό, Πάρνωνα, Πολυτεχνείο και Γραφείο Κίζη, και τους συνεργάτες του για την ωραία δουλειά τους! 


---------------------------------------------------
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε σήμερα την ένταξη έξισημαντικών έργων σε ισάριθμους Δήμους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού: 14.586.164,96 ευρώ.

Κατά τις δηλώσεις του, παρουσία των Δημάρχων των 6 Δήμων καθώς και στελεχών της Περιφέρειας, τόνισε:

“Τα έργα είναι των Δημάρχων, οφείλονται στις προσπάθειές τους να κάνουν τις μελέτες, να τα επιβλέψουν και να τα συντηρούν. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους Δημάρχους για αυτήν τους την προσπάθεια και τους παρακαλώ να επισπεύσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης, καθώς και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των έργων, διότι αυτή ελέγχεται από υπηρεσίες της ΕΕ. Η υποχρέωση της Περιφέρειας είναι να μοιράζει δίκαια και κατά τις ανάγκες τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και εγώ προσωπικά έχω υποσχεθεί ότι θα είμαι συμβοηθός και αρωγός στην προσπάθεια των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι μεγάλοι δικαιούχοι των έργων. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι τον ίδιο λαό υπηρετούμε.”

Αναλυτικότερα πρόκειται για τα έργα:

1.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΙΑΤΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΜΕΖΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΥΤΗΣ – 3ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Προϋπολογισμός: 1.471.800,00 ευρώ

Η Πράξη αφορά στην ανάπλαση πεζοδρομίων στην Κοινότητα Σικυώνος (Κιάτο) και συγκεκριμένα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου από τον ποταμό Κύριλλο έως την συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου και επί καθέτων αυτής (οδοί: Σολωμού, Ρ. Φεραίου, Κρυστάλλη). Η περιοχή επέμβασης αποτελεί τμήμα του κέντρου της πόλης του Κιάτου και ίσως το πλέον πάσχον, από πλευράς χώρων, κίνησης πεζών. Η προτεινόμενη ανάπλαση είναι η μοναδική και επιβεβλημένη λύση για την αναβάθμιση του βιοτικού και ποιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Δημιουργούνται, κατ΄αυτόν τον τρόπο, καλαίσθητοι και ασφαλείς δημόσιοι χώροι, φιλικοί προς το περιβάλλον και παράλληλα προσβάσιμοι σε πεζούς και άτομα με κινητικές ή άλλες ιδιαιτερότητες.

2.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»

Προϋπολογισμός: 857.200,00 ευρώ

Με την προτεινόμενη Πράξη γίνεται ανακατασκευή χώρων περιπάτου και κοινωνικής συνάθροισης, με νέα σύγχρονα πεζοδρόμια, τα οποία θα εξυπηρετούν άτομα με προβλήματα όρασης ή κίνησης, καθώς και ανακατασκευή του δρόμου. Επίσης, ανακατασκευάζονται οι χώροι στάθμευσης, τοποθετούνται νέα καθιστικά και δοχεία απορριμμάτων, φυτεύονται δένδρα και θάμνοι, ενώ διαμορφώνεται χώρος για μελλοντικό ανεφοδιασμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπεται η χρήση βιοκλιματικών υλικών που είναι φιλικά προς αυτό, καθώς συμβάλλουν τόσο στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος όσο και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

3.«ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2020»

Προϋπολογισμός: 1.160.000,00 ευρώ

Το προτεινόμενο έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης στους χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης της Κορίνθου:

(1)Στη θέση Άγιος Γεώργιος, η πλατεία θα επιστρωθεί με κυβόλιθους, θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις και θα τοποθετηθούν επιστύλια, ενδοδαπέδια φωτιστικά. Ο χώρος στάθμευσης θα επιστρωθεί, επίσης, με κυβόλιθους βιομηχανικού τύπου. Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης είναι 1.880 τ.μ. για το χώρο στάθμευσης και 3.610 τ.μ. για την πλατεία.

(2) Στη θέση Μπαθαρίστρα, η πλατεία θα επιστρωθεί με έγχρωμους κυβόλιθους, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθούν επιστύλια και ενδοδαπέδια φωτιστικά. Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης είναι 1.400 τ.μ. για την πλατεία.

4.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ»

Προϋπολογισμός: 2.611.200,00 ευρώ

Η Πράξη αφορά στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης της Σπάρτης και συγκεκριμένα στην ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της Οδού Παλαιολόγου. Η συνολική έκταση της περιοχής παρέμβασης είναι 10.900 τ.μ. Ο προτεινόμενος ανασχεδιασμός της παρούσας ανάπλασης θα είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα, για να αποκτήσει η πόλη της Σπάρτης μια ισχυρή κεντρική περιοχή αναφοράς, αντάξια της ιστορίας της και του παγκοσμίου φήμης ονόματός της.

5. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ»

Προϋπολογισμός: 3.486.000,00 ευρώ

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπλαση της πλατείας Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη και του τμήματος των οδών Γεωργίου Α ́ και Κύπρου έως την οδό Ερμού πίσω από το ναό.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στον δικαιούχο πλατεία εμβαδού 5.318,60 τ.μ., στοές μεταβλητού πλάτους και συνολικού εμβαδού 712,00 τ.μ. και οι οδοί Κύπρου και Γεωργίου Α ́ συνολικού εμβαδού μαζί με τα πεζοδρόμια 790,00 τ.μ. Επίσης, θα παραδοθεί νέος φωτισμός και νέο σύστημα άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων.

6.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Α ́ ΦΑΣΗ)»

Προϋπολογισμός: 4.999.964,96 ευρώ

Η Πράξη αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης του Λουτρακίου, προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και την άνετη πρόσβασή τους στην παραλία. Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής, ως Λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.

Δείτε εδώ τις σχετικές αποφάσεις.

1. Ένταξη της Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΙΑΤΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΜΕΖΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΥΤΗΣ – 3ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5070742 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

2. Ένταξη της Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5070833 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

3. Ένταξη της Πράξης «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων επέκτασης σχεδίου πόλεως Κορίνθου 2020» με Κωδικό ΟΠΣ 5072485 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

4. Ένταξη της Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5073663 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

5. Ένταξη της Πράξης «Ανάπλαση πλατείας Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη» με Κωδικό ΟΠΣ 5074754 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

6. Ένταξη της Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Χ.Ζ.Λ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Α΄ ΦΑΣΗ)» με Κωδικό ΟΠΣ 5074815 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ