ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: "όλοι όσοι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη, έχουν έγκαιρα ειδοποιηθεί ότι έπρεπε να είχαν ήδη αποχωρήσει"

 Σχετικά με όσους φιλοξενούνται στο Sparta Inn και δεν έχουν ήδη αποχωρήσει:


Ο Δήμος Σπάρτης ζήτησε -κατ’ επανάληψη- από τις Κρατικές Αρχές και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, να έλθουν στη Σπάρτη και να επιβλέψουν την ομαλή αποχώρηση και των τελευταίων φιλοξενουμένων,


Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μας απάντησε (και σήμερα), ότι:

«το πρόγραμμα προσωρινής φιλοξενίας του ΔΟΜ «FILOXENIA» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28/2/2021, γεγονός σηματοδότησε τη λήξη πληρωμής των συμμετεχόντων επιχειρηματιών-ξενοδόχων-catering που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στη Σπάρτη αλλά και σε άλλες περιοχές της ενδοχώρας. .... Οι διαμένοντες έχουν ενημερωθεί έγκαιρα και για την λήξη του προγράμματος και για όλες τις νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να λάβουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Ταυτόχρονα, ομάδα του ΔΟΜ από το πρόγραμμα HELIOS, επισκέπτονταν σε τακτική βάση το ξενοδοχείο SPARTA INN, με σκοπό να ενημερώσει τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας για το πρόγραμμα και τις επιλογές τους.»


Δηλαδή, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, όλοι όσοι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη, έχουν έγκαιρα ειδοποιηθεί ότι έπρεπε να είχαν ήδη αποχωρήσει και να κατευθυνθούν όπου και όπως τους είχε και έχει ήδη υποδειχθεί! Όσοι δεν έχουν ήδη παραλάβει όλα τα τελικά ταξιδιωτικά τους έγγραφα, έχουν ήδη ειδοποιηθεί πως θα τα παραλάβουν στο νέο τόπο διαμονής τους!


Ως Δήμος, δεν έχουμε καμία επίσημη έγγραφη ή προφορική ενημέρωση από κανένα φορέα, εκτός από όποιες πληροφορίες αποκτούμε από το δικό μας ενδιαφέρον και από δική μας πρωτοβουλία.

Έχουμε δε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να υπάρχει ευταξία στη σχέση της Πόλης μας με τους φιλοξενούμενους.

Αν και τόσους μήνες δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε η άμεση προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου για να κατευνάσουμε έντονες διαμαρτυρίες τους και κλείσιμο κεντρικού δρόμου.


Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος έχει δώσει οδηγίες στο Ξενοδοχείο Sparta Inn να φιλοξενήσει, εφόσον χρειαστεί, αυτούς που δεν έχουν αποχωρήσει, για μία ή δύο ημέρες ακόμα!

Αν δε, κριθεί απολύτως απαραίτητο για την ευταξία και ομαλότητα, και τρείς μέρες.


Από το Δήμο Σπάρτης

Καλό Μήνα

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr