ΛΙΑΡΟΥ: "επικαιροποιούμε την επιβεβλημένη ανάγκη της ασφαλούς και άμεσης ρυμούλκησης των δύο πλοίων σε κατάλληλη ζώνη"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Σύγκρουση δύο Φ/Γ πλοίων στη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά της Νήσου Κυθήρων

Με την υπ’ αρ. Πρωτ. 435 από 14/03/2021 επιστολή προς τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κον Κατσαφάδο, η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Ν. Λακωνίας, ο Δήμος Ελαφονήσου διαμαρτυρήθηκε για τη ρυμούλκηση των δυο συγκρουσθέντων πλοίων, αρχικά στον όρμο της Λεύκης και στη συνέχεια πλησίον του Μεγάλου Λιμανιού, και αιτήθηκε την άμεση απομάκρυνσή τους.

Την Τρίτη 16/03/2021 οι Βουλευτές του Ν. Λακωνίας, κος Α. Δαβάκης, κος Ν. Κρητικός και κος Σ. Αραχωβίτης, επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών και ενημερώθηκαν αρμοδίως. Οι Βουλευτές, κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, μετέβησαν αυθημερόν στο Δημοτικό Κατάστημα όπου, παρουσία δημοτικών συμβούλων, συζητήθηκε εκτενώς το εν λόγω μείζον θέμα. Τόσο οι Βουλευτές όσο και ο Υφυπουργός -σε τηλεφωνική επικοινωνία- διαβεβαίωσαν τη Δημοτική Αρχή ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Την Πέμπτη 18/03/2021 έλαβε χώρα εν πλω αυτοψία, περιμετρικά των πλοίων με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και μας παρήχθη πλήρης ενημέρωση από τον Δ/ντή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης, κον Δ. Κυριακουλόπουλο, τον Επιθεωρητή του Λ.Σ., κον Γ. Καλογεράκη και τον Λιμενάρχη, κον Θ. Μοτσάκο, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, των ενεργειών των προηγούμενων ημερών και τα στάδια που θα ακολουθηθούν τις προσεχείς ημέρες και γενικότερα τον χειρισμό της υπόθεσης του ναυτικού ατυχήματος.

Εκ μέρους του Δήμου Ελαφονήσου ζητήθηκε αδιάλειπτη, επίσημη και έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με το επιχειρησιακό πλάνο που εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα αναμένεται χορήγηση ζητηθέντων στοιχείων των εμπλεκόμενων εταιρειών (πλοιοκτητριών και συμβασιοποιημένων) του Salvage Plan.

Ωστόσο, ακόμη κι αν η κατάσταση -έως και σήμερα- δύναται να χαρακτηριστεί ελεγχόμενη, παρακολουθούμε την έκβαση του εγχειρήματος της αποκόλλησης και επικαιροποιούμε την επιβεβλημένη ανάγκη της ασφαλούς και άμεσης ρυμούλκησης των δύο πλοίων σε κατάλληλη ζώνη, όπου και αποτελεί κοινό στόχο του Δήμου Ελαφονήσου και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr