ΚΕΕΜ - Να γίνει Κέντρο εκπαίδευσης των νέων ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών) ζήτησε ο Κρητικός


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός: «Συνάντηση με τον ΥπΕΘΑ»

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός. Στη συζήτησή τους, μεταξύ άλλων, τέθηκαν δύο θέματα:

Η δυνατότητα παραχώρησης μέρους της έκτασης των οχτώ (8) στρεμμάτων, όπου είναι κτισμένες κατοικίες (Σ.Ο.Α.), οι οποίες εξυπηρετούν το ΚΕΕΜ. Η έκταση είχε παραχωρηθεί από την Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου του πρώην Δήμου Φάριδος πριν από 22 χρόνια.

Η παραχώρηση μέρους της έκτασης ζητείται, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ξηροκαμπίου η ανέγερση Γυμναστηρίου - Προπονητηρίου.

Η έκταση που καταλαμβάνουν οι Σ.Ο.Α. είναι περίπου δύο (2) στρέμματα. Συνεπώς θα είναι εξαιρετικό να αξιοποιηθεί η υπόλοιπη έκταση για το καλό της Τοπικής Κοινότητας.

Ο Υπουργός το βλέπει πολύ θετικά, ενώ ο κ.Κρητικός του ενεχείρησε φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την προώθηση του αιτήματος.

Σχετικά με την αξιοποίηση του ΚΕΕΜ, ο κ.Κρητικός ζήτησε να μελετηθεί η περίπτωση της αξιοποίησης του στρατοπέδου ως κέντρο εκπαίδευσης των νέων ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών), οι οποίοι και θα ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Υπουργός σημείωσε ότι σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν στρατόπεδα, τα οποία θα έχουν συνάφεια με το αντίστοιχο όπλο των ΕΠΟΠ και υπό αυτές τις συνθήκες προκρίνεται η Αυλώνα.

Στην επόμενη φάση, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα γίνει σε ένα χρόνο από τώρα, το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΚΕΕΜ είναι πολύ πιθανό. Μιας και είναι ταυτόχρονα βουλευτής της Περιφέρειας, κατανοεί πλήρως τη μεγάλη σημασία που θα έχει για τη Λακωνία αυτό το γεγονός.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr