ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - Καλούνται οι παραγωγοί κηπευτικών να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους ανταποκριτές ΕΛΓΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, επισκέφτηκε με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και τον επικεφαλής του κλιμακίου κ. Αγγελόπουλο, Διοικητή του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Καρλαύτη και Χρήστο Κανακάκο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Νίκο Βλήττα και Νίκο Φλώρο, τους ειδικούς συμβούλους Ιωάννη Ράλλη Ιωάννη και Ευστράτιο Κοκκορό, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, τις πληγείσες αγροτικές περιοχές του Δήμου μας, μετά την πρωτοφανή χαλαζόπτωση της Τρίτης 23 Μαρτίου.

Ο ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να επισκεφθεί ξανά τις περιοχές αυτές σε ενάμιση μήνα περίπου, για να εκτιμήσει καλύτερα το πραγματικό μέγεθος των ζημιών.

Συζητήθηκε και το ζήτημα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν προβλέπει αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω χαλαζιού, σε αυτό το στάδιο καρποφορίας των ελαιοδένδρων αλλά μόνο μέσω των ΚΟΕ - ΠΣΕΑ και η Δημοτική Αρχή τόνισε την άμεση ανάγκη να προσαρμοσθεί το σύστημα αποζημιώσεων στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών.

Τόνισε επίσης τη μεγάλη συρρίκνωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών από τις απανωτές ζημιές από καιρικά φαινόμενα και την πτώση της τιμής του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς τα τελευταία 3 χρόνια, που σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία, έχει φέρει τους ελαιοπαραγωγούς σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση.

Για τους ζημιωθέντες παραγωγούς κηπευτικών, έχει γίνει ήδη αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ και καλούνται οι παραγωγοί να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Σπάρτης τις επόμενες δώδεκα μέρες.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ