Τηλεδιάσκεψη Δαβάκη και Συλλόγου Γεωπόνων με τον Υφυπουργό Αγροτικής ΑνάπτυξηςΤηλεδιάσκεψη Δαβάκη και του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα «συνάντηση» μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, είχε χθες το απόγευμα ο Θανάσης Δαβάκης μαζί με τον Σύλλογο Γεωπόνων Λακωνίας. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, η οποία προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Λάκωνα βουλευτή σε συνέχεια της προηγούμενης τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Σύλλογο, υπήρξε το πρόγραμμα Νέων Αγροτών που μέχρι πρότινος ήταν σε διαβούλευση.

Τόσο τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων, όσο και ο Θανάσης Δαβάκης εξέφρασαν προβληματισμούς και ενστάσεις για τις προϋποθέσεις, αλλά και τον καταμερισμό των κονδυλίων του νέου προγράμματος. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων:


Εντόπισαν ως βασικά εμπόδια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα το ύψος της Τυπικής Απόδοσης που ξεκινάει από τα 14.000 ευρώ, καθώς επίσης και ότι για ελαιοκαλλιέργειες παραγωγής ελαιολάδου, απαιτούνται σχεδόν 80 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ως προϋπόθεση για την κατάθεση φακέλου.


Αναφέρθηκαν στην ανάγκη διευκρίνισης των κριτηρίων αξιολόγησης, καθώς και σε θέματα που αφορούν στο κριτήριο της στρατιωτικής θητείας και στον τρόπο αντιμετώπισης των συζύγων δικαιούχων.


Διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με το ύψος και τα κριτήρια κατανομής των κονδυλίων ανά περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα ακόλουθα:


Το ύψος του κονδυλίου για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών θα είναι περίπου 300 εκατ. Ευρώ και σε αυτό αναμένεται να ενταχθούν συνολικά 10 – 15 χιλιάδες δικαιούχοι. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη.


Μελετάται η μείωση του κριτηρίου της Τυπικής Απόδοσης σε ποσά ελαφρώς χαμηλότερα των 14.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για θέσπιση εξαίρεσης του κλάδου της μελισσοκομίας από αυτό το κριτήριο.


Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.


Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής του προγράμματος είναι η εξάλειψη της εικονικότητας.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικόνομου για την για ακόμη μία φορά άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για συνάντηση και του ζήτησε να διατηρηθεί αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους Λάκωνες γεωπόνους.


Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr