Τηλεδιάσκεψη Δαβάκη και Συλλόγου Γεωπόνων με τον Υφυπουργό Αγροτικής ΑνάπτυξηςΤηλεδιάσκεψη Δαβάκη και του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα «συνάντηση» μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, είχε χθες το απόγευμα ο Θανάσης Δαβάκης μαζί με τον Σύλλογο Γεωπόνων Λακωνίας. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, η οποία προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Λάκωνα βουλευτή σε συνέχεια της προηγούμενης τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Σύλλογο, υπήρξε το πρόγραμμα Νέων Αγροτών που μέχρι πρότινος ήταν σε διαβούλευση.

Τόσο τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων, όσο και ο Θανάσης Δαβάκης εξέφρασαν προβληματισμούς και ενστάσεις για τις προϋποθέσεις, αλλά και τον καταμερισμό των κονδυλίων του νέου προγράμματος. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων:


Εντόπισαν ως βασικά εμπόδια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα το ύψος της Τυπικής Απόδοσης που ξεκινάει από τα 14.000 ευρώ, καθώς επίσης και ότι για ελαιοκαλλιέργειες παραγωγής ελαιολάδου, απαιτούνται σχεδόν 80 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ως προϋπόθεση για την κατάθεση φακέλου.


Αναφέρθηκαν στην ανάγκη διευκρίνισης των κριτηρίων αξιολόγησης, καθώς και σε θέματα που αφορούν στο κριτήριο της στρατιωτικής θητείας και στον τρόπο αντιμετώπισης των συζύγων δικαιούχων.


Διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με το ύψος και τα κριτήρια κατανομής των κονδυλίων ανά περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα ακόλουθα:


Το ύψος του κονδυλίου για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών θα είναι περίπου 300 εκατ. Ευρώ και σε αυτό αναμένεται να ενταχθούν συνολικά 10 – 15 χιλιάδες δικαιούχοι. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη.


Μελετάται η μείωση του κριτηρίου της Τυπικής Απόδοσης σε ποσά ελαφρώς χαμηλότερα των 14.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για θέσπιση εξαίρεσης του κλάδου της μελισσοκομίας από αυτό το κριτήριο.


Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.


Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής του προγράμματος είναι η εξάλειψη της εικονικότητας.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικόνομου για την για ακόμη μία φορά άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για συνάντηση και του ζήτησε να διατηρηθεί αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους Λάκωνες γεωπόνους.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ