ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ : "ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ : ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ"

 


Από το 2017 όταν αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες του Νομού Λακωνίας είχα υπογραμμίσει τις τεράστιες αδικίες σε βάρος συμπατριωτών σε ολόκληρη τη Λακωνία και φυσικά τη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Κλήθηκαν οι συμπατριώτες μας καταβάλλοντας χρήματα ως παράβολο καθώς και διάφορα άλλα έξοδα, για να μπορούν να υποβάλλουν αντίρρηση κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ώστε να αποδείξουν ότι τα χωράφια τους τα οποία καλλιεργούσαν δεκαετίες ολόκληρες με κόπο και πόνο είναι δικά τους!
Δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν λύθηκαν τα προβλήματα αλλά συνεχίζονται με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται παραμένοντας όμηροι μιας απαράδεκτης καθυστέρησης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών κρατώντας αίολη την δικαίωση τους Συνολικά στη Λακωνία ενώ έγιναν δεκαεπτά χιλιάδες αντιρρήσεις δυστυχώς ελάχιστες έχουν εξετασθεί. Χαρακτηριστικά σε ολόκληρο Δήμο Μονεμβασίας μόνο 20 αντιρρήσεις εξετάσθηκαν από τις εκατοντάδες η και χιλιάδες αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί από το 2017.
Οι μόλις 4 επιτροπές που είχαν συσταθεί για την εξέταση των αντιρρήσεων των πολιτών πλέον δεν υπάρχουν αφού από το 2020 έχει λήξει η θητεία τους.
Σαν να μην έφθανε αυτό, στη πρόσφατη επικαιροποιημένη ανάρτηση των χαρτών , ενώ υπάρχουν τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού εκτάσεων ως μη δασικές , στους δασικούς χάρτες εξακολουθούν να εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις. Δεν αναρτήθηκαν επίσης οι οικισμοί και οι οικιστικές πυκνώσεις Έτσι πολλοί συμπατριώτες μεγάλης μάλιστα ηλικίας είναι σε τραγικό αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τη περιουσία τους σε παιδιά και εγγόνια η ακόμα και να πουλήσουν για λόγους ανάγκης. Αυτό τους οδηγεί σε απόγνωση γιατί βλέπουν ότι οι κόποι μιάς ζωής βρίσκονται στον αέρα.
Αν δε υπολογίσει κανείς τη τεράστια μείωση προσωπικού στα δασαρχεία καθώς και την έλλειψη επιτροπών εξέτασης ενστάσεων τότε καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει !!!
Η Αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες .Είναι και αυτό μέρος της αποστολής της . Ομοίως όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η Πολιτεία πρέπει να λύσει το θέμα ! Αυτό σημαίνει σεβασμός στον Πολίτη και στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr