Στη Βουλή η τροπολογία που δίνει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ)
Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας του ΥΠΑΑΤ που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, το καθεστώς λειτουργίας στα καταστατικά των οργανισμών αυτών είναι παλιό και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών σαν και αυτές που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουν μία σειρά διοικητικών προβλημάτων που αφορούν τόσο στη θητεία όσο και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη λειτουργία τους.

Η συγκεκριμένη προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τα παρακάτω:

Πρώτον. Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στον οικείο Περιφερειάρχη να παρατείνει τη θητεία των υφισταμένων ΔΣ από την ημερομηνία λήξης της μέχρι την ανάδειξη των νέων ΔΣ και το αργότερο έως την 30η.6.2021. Η διάρκεια της παράτασης της θητείας των ΔΣ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των δύο (2) μηνών, με δυνατότητα εκ νέου παράτασης, αν εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, όταν αρθούν τα μέτρα, επιφορτίζονται οι Περιφέρειες με την υποχρέωση να γίνουν κανονικά οι εκλογικές διαδικασίες.

Δεύτερον. Προκειμένου να ληφθούν κάποιες κρίσιμες αποφάσεις όπως η έγκριση των προϋπολογισμών και επειδή δεν είναι δυνατόν να παρθούν οι αποφάσεις αυτές από τη Γενική Συνέλευση όπως προβλέπει το καταστατικό, επιτρέπεται με την τροπολογία η έγκριση του προϋπολογισμού να γίνεται είτε δια περιφοράς είτε μέσω τηλεδιάσκεψης ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.

Τρίτον. Με απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνεται η δυνατότητα να καθορίζονται οι λειτουργίες εφαρμογής του παρόντος όσο καιρό διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, η τροπολογία αποτελεί μείζονος σημασίας για τον αγροτικό τομέα, δίνει λύση στο πρόβλημα και αποτελεί την απόδειξη, πως το ΥΠΑΑΤ αναγνωρίζει και κατανοεί κάθε νέο και παλιό ζήτημα και συμβάλει καθοριστικά στην επίλυσή του.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ