ΟΜ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ : “΄Άμεση και ισότιμη πρόσβαση στον εμβολιασμό για τους κατοίκους της Ελαφονήσου”

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων μονίμων κατοίκων όπως η Ελαφόνησος, κατατάσσονται στην φάση ν.4 όπου “οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με την συνδρομή του Υπ. Εσωτερικών και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το σύνολο του πληθυσμού που επιθυμεί να εμβολιαστεί και είναι άνω των 18 ετών, έως το τέλος Φεβρουάριου”.

Ο Δήμος Ελαφονήσου έκανε κάλεσμα σε όσους κατοίκους του νησιού επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ενημέρωσε την 6η ΥΠΕ ότι θα  διαθέσει κατάλληλο χώρο, προσωπικό και εξοπλισμό συντήρησης υγειονομικού υλικού για να δημιουργηθεί άμεσα εμβολιαστικό κέντρο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου.

Οι κύριοι της Κυβέρνησης της αριστείας, του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί εδώ και ένα χρόνο ν' ακούει ότι “οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και ότι κερδίζουμε τον πόλεμο”. Πρέπει να αφήσουν όλοι τα επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Είναι αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας να ζητείται από ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατοίκους του μοναδικού νησιωτικού δήμου της Πελοποννήσου, να επισκεφτούν το Νοσοκομείο Μολάων και το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη  ώστε να εμβολιαστούν. Η επικοινωνία της Ελαφονήσου με τους Μολάους και τον Βλαχιώτη δεν είναι εφικτή μέσω ΚΤΕΛ καθώς δεν υπάρχει πλέον ανταπόκριση. Συνεπώς η χρήση Ι.Χ είναι μονόδρομος. Αλλά η μετακίνηση εκτός δήμου απαγορεύεται για τα συνωδά μέλη της οικογένειας! Είναι αλήθεια επίσης ότι η εκτός Ελαφονήσου μετακίνηση ωθεί τους κατοίκους σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία.

Πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου και ο εμβολιασμός του πληθυσμού κρίνεται παραπάνω από απαραίτητος για την επιβίωσή του. Οι νησιώτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο έγκαιρα και ισότιμα (βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου), σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ