Δαβάκης: Σε καλό δρόμο η πορεία των εργασιών για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης.Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στην πρόσκληση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υλοποίησης του Νέου Μουσείου Σπάρτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης, ο μελετητής του έργου αρχιτέκτων Σπύρος Μούντριχας, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Λακωνίας Π. Παναγάκης και ο νομικός σύμβουλος της υπουργού Π. Χίνης.

Τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης ήταν:

Έχει ολοκληρωθεί η διασκόπιση του οικοπέδου του ΧΙΜΟΦΙΞ, δηλαδή οι έρευνες για το αν υπάρχουν αρχαιότητες στο υπέδαφος.

Θα γίνει εντός τής εβδομάδος γεωτεχνική έρευνα και διερευνητικές τομές στον χώρο υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Ολοκληρώνεται η Μουσειολογική Μελέτη του Μουσείου.

Θα ξεκινήσει άμεσα και η Μουσειογραφική του Μελέτη.

Από την συζήτηση προέκυψε η βούληση το κτήριο του Νέου Μουσείου να πιστοποιηθεί ενεργειακά με βάση κάποιο από τα διεθνή πρότυπα ,όπως το LEED.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργού Πολιτισμού για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μου να γίνει η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη. Για ακόμη μία φορά διαπίστωσα εκ μέρους της ενεργό ενδιαφέρον, γνώση του θέματος και βούληση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσει η κατασκευή του Νέου Μουσείου της Σπάρτης. Τα όσα ειπώθηκαν μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Θανάσης Δαβάκης.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr