ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΑΠΟ 4/3/2021



Προς

Ομοσπονδίες – Μέλη ΕΣΕΕ

Εμπορικούς Συλλόγους

Έδρες τους

Θέμα: Μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου 2021

Κυρίες και Κύριοι,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων νέων μέτρων που θα ισχύσουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα, όπως προκύπτουν από τις σημερινές δηλώσεις:

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου ε.ε. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Κατά τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε, ισχύουν τα ακόλουθα:

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο):

Κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.

Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Το ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα αύριο εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου:

Υπάρχει πλήρης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Στο «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μπαίνουν οι εξής περιοχές:

Αττική,

Αχαΐα,

Αρκαδία,

Θεσσαλονίκη,

Λάρισα,

Λευκάδα εκτός Μεγανησίου,

Φθιώτιδα,

Αργολίδα,

Κορινθία,

Θεσπρωτία,

Άρτα,

Σάμος,

Βοιωτία,

Χίος,

Αιτωλοακαρνανία,

Ρόδος,

Ηράκλειο και

Εύβοια εκτός Σκύρου και

Ο Δήμος Καλυμνίων.

Καταστήματα Τροφίμων

Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις. Μέχρι τώρα, στα δύο επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η πώληση των περισσότερων διαρκών προϊόντων. Το ισχύον μέχρι σήμερα ωράριό τους, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου κυμαίνεται από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ. (εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.). Το ίδιο ωράριο, 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ., ισχύει και για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής, όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.)

Μόλις δημοσιευτεί η σχετική Υπουργική Απόφαση θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα. Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Μέγγουλης

Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ