Ερώτηση Ολ. Τελιγιορίδου - Στ. Αραχωβίτη για την αύξηση του προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης και την ένταξη των επιλαχόντωνΔελτίο Τύπου

Ερώτηση Ολ. Τελιγιορίδου - Στ. Αραχωβίτη για την αύξηση του προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης και την ένταξη των επιλαχόντων


Ερώτηση κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Τομεάρχης, Σταύρος Αραχωβίτης με την συνυπογραφή 37 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητώντας την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος για τα Σχέδια Βελτίωσης και την ένταξη σε αυτά και των επιλαχόντων αγροτών που αποκλείστηκαν άδικα, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους όρους της προκήρυξης.

Έτσι, ζητείται από τον Υπουργό να λάβει άμεσες αποφάσεις και να αποκαταστήσει την αδικία για να επιλύσει αυτό το μείζον ζήτημα που στις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, δημιουργεί στον αγροτικό κόσμο επιπρόσθετα προβλήματα και τους αποτρέπει από το να επενδύσουν στον τόπο τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου.

Το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί άμεσα με πολιτική βούληση, όπως έγινε για παράδειγμα το 2018, όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του ΠΑΑ με το μέτρο «Εγκατάστασης νέων αγροτών», αύξησε τα κονδύλια και έτσι κατάφεραν να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες αγρότες.


Γραφείο Τύπου


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr