Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: «Πληρωμές Συνδεδεμένων: Μπροστά στη νέα καλλιεργητική περίοδο, κλείνουν την κάνουλα της ρευστότητας στους αγρότες»ΔΗΛΩΣΗ


Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: «Πληρωμές Συνδεδεμένων: Μπροστά στη νέα καλλιεργητική περίοδο, κλείνουν την κάνουλα της ρευστότητας στους αγρότες»


Δυο μήνες έχουν περάσει από την πρωτοφανή σύγχυση στην πληρωμή των επιδοτήσεων, την εξόφληση της βασικής, το πρασίνισμα, τους γεωργούς νεαρής ηλικίας και την εξισωτική, και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων απαξιώνει ή αδυνατεί να δώσει ενημέρωση και χρονοπρογραμματισμό για τα χρωστούμενα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, κι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Φλεβάρη, δεν έχει φροντίσει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τις πληρωμές των πρώτων συνδεδεμένων ενισχύσεων που αφορούν επτά προϊόντα για τα οποία δεν απαιτούνται παραδόσεις: σκληρό σίτο, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και σανοδοτικά ψυχανθή, καρπούς µε κέλυφος, µήλα, όσπρια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και ζαχαρότευτλα.

Τέτοιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια, είχε ήδη πληρωθεί η συνδεδεμένη στα ζαχαρότευτλα ενώ είχαν υπογραφεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που επέτρεπαν την πληρωμή των υπολοίπων έξι καθεστώτων συνδεδεμένων.


Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε αν το φαινόμενο της καταστρατήγησης των έγκαιρων πληρωμών που διαπιστώθηκε ήδη στην βασική ενίσχυση και στο πρασίνισμα είναι τελικά η νέα «κανονικότητα» που εγκαθίσταται στις πληρωμές των αγροτών και η οποία διαλύει την επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον χρονοπρογραμματισμό και την τάξη στις πληρωμές.

Δεν αντιλαμβάνονται άραγε στο Υπουργείο την κρισιμότητα των έγκαιρων πληρωμών των συνδεδεμένων στην ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών ενόψει κάθε νέας καλλιεργητικής περιόδου, πόσον μάλλον φέτος που η πολλαπλή κρίση και ύφεση διαπερνά όλη την οικονομική δραστηριότητα;

Φαίνεται ότι η πεμπτουσία της αδιαφορίας και της άγνοιας των «αρίστων», όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με τη δήλωσή του ότι «γνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους», επεκτείνεται και στη πλατεία Βάθη.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr