ΛΙΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΚΤΕΛ : ο Νησιωτικός Δήμος Ελαφονήσου αποκλείεται σχεδόν ολοκληρωτικά από τον καθολικό προγραμματισμό των δρομολογίων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Ελαφόνησος, 18/02/2021
Αριθμ. Πρωτ : 273

Προς: ΚΤΕΛ Ν. Λακωνίας
Δ/νση Λυκούργου 23, 23100 Σπάρτη
Tel no 2731026441
fax no 2731029997
email info@ktel-lakonias.gr

Υπόψη: Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου Κου Σταθάκου Δαμιανού

Κοιν. : Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

1)Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

2)Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών

 



Θέμα: Δρομολόγια από και προς Αθήνα και τοπικά δρομολόγια από και προς Νεάπολη των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ν.Λακωνίας Α.Ε.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του ανωτέρω θέματος και ως έχουν διαμορφωθεί και ισχύουν τα δρομολόγια της εταιρείας σας, εμφαίνεται ότι ο Νησιωτικός Δήμος Ελαφονήσου αποκλείεται σχεδόν ολοκληρωτικά από τον καθολικό προγραμματισμό των δρομολογίων και την σύνδεση του Δήμου μας με την ηπειρωτική στεριά.

Συγκεκριμένα :

Α. Όσον αφορά την μετάβαση από και προς Αθήνα καταφθάνει λεωφορείο τις καθημερινές ημέρες στην Πούντα στις 07.15 πμ δίχως να δύναται να αποβιβάσει ή να επιβιβάσει ταξιδιώτες, καθότι δεν υφίσταται ανταπόκριση με θαλάσσιο μέσο μεταφοράς. Αναφέρουμε ότι το πρώτο δρομολόγιο ferry boat αναχωρεί στις 7.30 πμ από Ελαφόνησο και καταφτάνει περί τις 07.40 πμ στην Πούντα, προκειμένου να ικανοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και οι ανάγκες μεταβίβασης των μαθητών μας στις σχολικές μονάδες της Νεάπολης.
Η τελική διαπίστωση είναι ότι “χρεώνεται” στο νησί ένα καθημερινό δρομολόγιο άνευ υπόστασης και ουσίας, του οποίου η μερική τροποποίηση, ήτοι 7.40 πμ από Πούντα και 8.15 πμ από Νεάπολη προς Αθήνα, θα διευκόλυνε και την τοπική επικοινωνία.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι μόνον το μεσημεριανό δρομολόγιο, ώρα 12.40 μμ στην Πούντα, έχει ανταπόκριση με Αθήνα καθώς συνάδει με τα δρομολόγια των ferry boats.

Β. Όσον αφορά στα τοπικά δρομολόγια καταργήθηκε η αμφίδρομη επικοινωνία με τη Νεάπολη (πρωινό δρομολόγιο των 10.00 πμ από Δευτέρα έως Παρασκευή) η οποία είναι νευραλγικής σημασίας και αυξημένης ζήτησης, ενώ διατηρήθηκε το μεσημεριανό δρομολόγιο στις 13.45 μμ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι μη αυτοεξυπηρετούμενοι δημότες είτε θα πρέπει να επιβιβαστούν το πρωί σε όχημα συνδημότη τους, είτε θα πρέπει να μισθώσουν ταξί, είτε να διανυκτερεύσουν στην Νεάπολη προκειμένου να καλύψουν τις υγειονομικές και λοιπές ανάγκες τους κατά τις πρωινές ώρες (όσες επιτρέπονται σύμφωνα με την κατ’ εξαίρεση βεβαίωση μετακίνησης πολιτών και δύναται να εξυπηρετηθούν από την γειτονική Νεάπολη).

Απόρροια των ανωτέρω διαπιστώσεων αποτελούν τα κάτωθι :
1. η εμπράγματη δυσκολία της αυτόνομης μετάβασης στην Νεάπολη, στους Μολάους (κυρίως λόγω των εμβολιασμών), στην Σπάρτη και στην Αθήνα, καθώς επίσης η οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η αναζήτηση άλλων τρόπων μετακίνησης,
2. η ανεπαρκής επικοινωνία κατά τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες και η παντελής έλλειψη επικοινωνίας κατά τις απογευματινές ώρες και όλα τα Σαββατοκύριακα, και τέλος
3. η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και η τοπική αγανάκτηση των δημοτών-μονίμων κατοίκων μας, των οποίων οι ανάγκες είναι πάγιες, ετήσιες και συνολικές.

Ως δημοτική αρχή κρίνουμε ότι, με αναθεώρηση, διάλογο και την αδιαμφισβήτητα αμφότερη πρόθεση συνεργασίας μας, όπου θα συνυπολογιστούν οι ιδιαιτερότητες του Νησιού μας και οι καταρχήν τροποποιητικές προτάσεις μας επί των δρομολογίων, είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα ως περιγράφεται και βιώνεται από τους δημότες μας θα αποκατασταθεί άμεσα.

Προσβλέπουμε, δεδομένης και της ευαισθησίας όλων των συναρμόδιων φορέων όπου θα μπορούσε δυνητικά από κοινού να αξιωθεί και επιτευχθεί επιδότηση δρομολογίου λόγω της πανδημίας, σε θετική προσέγγιση, επικοινωνία και εξεύρεση βέλτιστης και βιώσιμης λύσης.



Με εκτίμηση

Η Δήμαρχος

Λιάρου Ευσταθία

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ