Στ. Αραχωβίτης: “Οι Λαϊκές Αγορές ο επόμενος στόχος της νεοφιλελεύθερης επίθεσης”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στ. Αραχωβίτης: “Οι Λαϊκές Αγορές ο επόμενος στόχος της νεοφιλελεύθερης επίθεσης”

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακάλυψε την επόμενη επένδυση των ημετέρων και τη νέα πηγή συλλογής κλειδιών του πολιτικού του Προϊστάμενου. Μετά τη διάλυση της εστίασης, οι προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για την διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών φαίνεται να ξεδιπλώνεται στο σχέδιο Νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο.

Ο στόχος του Υπουργού διπλός: να ισοπεδώσει τους παραγωγούς και όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτές, και να καταργήσει τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών στη στήριξη των νοικοκυριών με φθηνά και φρέσκα προϊόντα.

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εκχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες, για την αδειοδότηση νομικών προσώπων-εταιρειών, για τον πλειστηριασμό των θέσεων ανά 3ετία, για την κατάργηση των Επιτροπών Λαϊκών αγορών (Διοικητικά Συμβούλια), αλλά και ο αποκλεισμός των εκπροσώπων των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων σηματοδοτεί τη μετατροπή των λαϊκών αγορών σε super market.

Μετά το φιάσκο της κουτσουρεμένης στήριξης όλων των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές αγορές για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού το 2020 -σημειώνουμε ότι 7 στους 10 δραστηριοποιούμενους σε λαϊκές αγορές έμειναν απέξω- και τον αποκλεισμό από την στήριξη το 2021, οι νέοι αυτοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνουν την έκταση του θράσους της.

Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα και σθεναρά με όλους τους συλλογικούς φορείς που ζητούν το σχέδιο νόμου να πάει στον «κάλαθο των αχρήστων». Δεσμευόμαστε ότι θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που ούτε προς όφελος των παραγωγών, ούτε προς όφελος των καταναλωτών στοχεύουν, αλλά στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr