Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: «Μες τα πολλά παινέματα τα πιο πολλά είναι ψέματα»


Με αυτή την κυβέρνηση των αρίστων ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένα δελτίο τύπου για τα ιστορικά δικαιώματα και την εσωτερική σύγκλιση, μνημείο πολιτικάντικου λόγου και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.


Διατηρούν τις αδικίες απέναντι στους νέους αγρότες αναφορικά με τα δικαιώματα (αδικίες που οι ίδιοι επέβαλλαν το 2014) και αυτό το βαφτίζουν “ουσιαστικότερη στήριξη των νέων” και “δικαιότερη κατανομή δικαιωμάτων μεταξύ των παλαιότερων και της νέας γενιάς”, ενώ την απραξία και την κωλυσιεργία τους, την ονομάζουν “τομές και μεταρρυθμίσεις”.

Θέλανε να ολοκληρώσουν “τη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων, άμεσα, γρήγορα, ουσιαστικά, προς όφελος της νέας γενιάς των αγροτών μας” αλλά δυστυχώς δεν πρόκαναν γιατί υπήρχε “το ασφυκτικό περιθώριο υποβολής των προτάσεών μας μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, και η ανάγκη πρότερης προεργασίας”.


Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και εκθέτουν το «επιτελικό κράτος»:


Πότε ανακάλυψαν ότι η χώρα έπρεπε να υποβάλλει την πρόταση έως 19 Φεβρουαρίου;


Τι ενέργειες είχε κάνει ο μέχρι πρότινος Υπουργός για το θέμα αυτό; Δεν ήταν αυτός που στις αρχές Οκτώβρη δήλωνε ότι ο κύκλος των ιστορικών δικαιωμάτων πρέπει να κλείσει;


Υπάρχει εκτίμηση των επιπτώσεων των σεναρίων επιλογής;


Υπάρχει πρόβλεψη για τους πραγματικούς παραγωγούς ώστε να συνεχίσουν να παράγουν;


Υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα;Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και ενδεικτικά του τρόπου που αντιμετωπίζει τους αγρότες: ευκαιριακά και ψηφοθηρικά.

Προφανώς, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή, προτίμησε να ξεφύγει από τις ευθύνες της, σπρώχνοντας την επίλυση του ζητήματος στην επόμενη κυβέρνηση.

Ευχαρίστως δεχόμαστε την πρόκληση και διαβεβαιώνουμε τον αγροτικό κόσμο ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα δώσουμε λύση στο ζήτημα, στην κατεύθυνση δικαιότερης ανακατανομής των άμεσων ενισχύσεων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr