Νεοκλής Κρητικός: «Στο τραπέζι οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου»Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός: «Στο τραπέζι οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου»


Τηλεσυνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός με τον πρόεδρο της Ν.Ε. Λακωνίας του ΤΕΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λακωνίας κ. Πολυζώη Κουρκούλη, τον κ.Λέανδρο Καλογεράκο, αντιπρόεδρο της Ν.Ε. Λακωνίας του ΤΕΕ, τον κ.Νικόλαο Μπαζούκη, γραμματέα της Ν.Ε Λακωνίας του ΤΕΕ και τον κ. Γιάγκο Γιαξόγλου, μέλος της αντιπροσωπείας του Κεντρικού ΤΕΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών του Νομού Λακωνίας.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και τους μηχανικούς σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν μηχανικοί και ιδιοκτήτες ακινήτων στην Σπάρτη και σε κάθε περιοχή της Λακωνίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος στη διαδικασία νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων κατασκευών. Επισημάνθηκε ότι και για τις μικρές παραβάσεις η διαδικασία σε χρόνο και φόρτο εργασίας είναι δυσανάλογα μεγάλη. Η πρότασή τους να τροποποιηθεί το άρθρο 116 του ν. 4495/2017 είναι λογική και τεκμηριωμένη. Θα γίνουν ενέργειες, όπως ήδη έχουν γίνει, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης αναλύθηκε η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στη διαδικασία. Είναι ένα αίτημα πανελλαδικό, το οποίο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται. Θα πρέπει να εντοπιστεί και αποφασιστεί ο καλύτερος τρόπος ένταξης στο σύστημα και να μην υποβιβάζεται η διαδικασία σε έναν αγώνα δρόμου «γρηγορότερου κλικ».

Τέλος ο κ.Κρητικός ζήτησε από τους νέους επιστήμονες να είναι σε διαρκή και γόνιμη συνεργασία για να δημιουργηθεί μία δεξαμενή έργων ικανών να αλλάξουν δοκιμές δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καθώς δήλωσε: «Χρειαζόμαστε ιδέες από ανθρώπους της πράξης, ανθρώπους με φρέσκα μυαλά και όρεξη για προσφορά».


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr