Στ. Αραχωβίτης: Ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας και σεβασμού η διατήρηση των υπηρεσιών στις απομακρυσμένες περιοχές του Ν. ΛακωνίαςΣυνάντηση με το τοπικό συμβούλιο και τους συλλογικούς φορείς του Καστορείου είχε την Παρασκευή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης. Μετά το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου και την επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου για την απόφαση παύσης λειτουργίας του ΚΕΠ, ο βουλευτής προσκάλεσε και οι φορείς αποδέχτηκαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Καστόρι. Παρόντες ήταν και τα μέλη του τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουμουνδούρος (επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ) και Κώστας Σταμάτης (δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης).

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΠ, ομόφωνα συμφώνησαν ότι η έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να κλείσει μία υπηρεσία σε ένα μεγάλο χωριό του Ταΰγετου απομακρυσμένο από την Σπάρτη και με υψηλό μέσο όρο ηλικίας. Καλούμε τον Δήμο Σπάρτης να αναθεωρήσει την απόφασή του και να αξιοποιήσει το προσωπικό που διαθέτει, μόνιμο και έκτακτο, και να ζητήσει την στελέχωση των υπηρεσιών του με επιπλέον μόνιμο προσωπικό.

Ο βουλευτής έθεσε προς συζήτηση τη βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου, τη σημασία της λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου, την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Ταΰγετου και το θέμα της αδειοδότησης των ανεμογεννητριών στον Ταϋγετο.Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την ανταπόκριση τους, δήλωσε ότι: "Η διατήρηση υπηρεσιών και η βελτίωση των συνθηκών ζωής στις απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές είναι πλέον ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας. Είναι ταυτόχρονα ζήτημα σεβασμού στους ανθρώπους, νεότερους και μεγαλύτερους, που δεν έφυγαν για τα αστικά κέντρα. Και σ' αυτή την προσπάθεια δεν χωράνε παλιομοδίτικες μικροκομματικές διχαστικές προσεγγίσεις”.


Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr