Σειρά προτάσεων τουριστικών φορέων κατατέθηκε στην Επιτροπή Τουρισμού
Τις προτάσεις της για βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση την εμπειρία της περυσινής τουριστικής περιόδου, κατέθεσε η γνωμοδοτική επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -μέσω τηλεδιάσκεψης- χθες Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, υπό την αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου.

“Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του προορισμού, καθώς και η διατήρηση της αξιοπιστίας της Πελοποννήσου ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια επένδυσε -και συνεχίζει να επενδύει- στην ενίσχυση των δομών υγείας” τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης η Α. Καλογεροπούλου.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στην υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα εξεταστεί η επανεκπαίδευση των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων απ’ όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των εμπλεκομένων στον εν λόγω τομέα.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον καθένα από τους συμμετασχόντες -εκπροσώπους φορέων, καθώς και επιχειρηματίες, του τουριστικού τομέα- να καταθέσει τις προτάσεις του στα εξής δύο επίπεδα, α) εσωτερικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις τουρισμού και β) πρωτόκολλα μετακίνησης επισκεπτών, τόσο αυτών από το εξωτερικό, όσο και των συμπατριωτών μας από άλλες περιοχές της χώρας μας.

Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η γνωμοδοτική επιτροπή συνοψίζονται ως εξής:
Αυξημένος έλεγχος στις πύλες εισόδου, μέσω rapid tests
Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου
Δυνατότητα rapid tests σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου
Eγκαιρη επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων
Eγκαιρη εκπαίδευση, σε συνεργασία με γιατρούς
Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
Αύξηση ξενοδοχείων Covid-19
Διαμόρφωση Πρωτοκόλλων σε περισσότερες γλώσσες
Καμπάνιες Ενημέρωσης

H αντιπεριφερειάρχης ζήτησεΑ. Καλογερόπουλου ζήτησε όλες οι προτάσεις να αποσταλούν γραπτώς μέσω e-mail, προκειμένου να προωθηθούν προς το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα εξετάσει τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα υποβάλλει προς τις υγειονομικές αρχές προτάσεις αναμόρφωσης ή προσαρμογής τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, η ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου Βίβιαν Μανωλέσου, ο Παναγιώτης Πιτσάκης πρόεδρος του Περιφερεακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Δημήτρης Βασιλείου από την παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” κι ακόμα, ο Δημήτρης Κάκαρης γενικός διευθυντής στον Ομιλο AKS Hotels, ο πρόεδρος του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας και ο Βασίλης Τριγκιλίδας μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων και ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Trigilidas Travel.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr