Ο παιδίατρος Παρασκευάς Κουτσοβίτης σήμερα στις 7:00 μμ. στις «Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις»



Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 7:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί η 9η κατά σειρά συνάντηση των Πνευματικών Διαδικτυακών Ομιλιών. Με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας που αφορά στην θεραπεία της κόρης της Χαναναίας από τον Χριστό θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον διακεκριμένο παιδίατρο κ. Παρασκευά Κουτσοβίτη που θα πραγματευτεί το σπουδαίο θέμα της διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών και συγκεκριμένα σε ζητήματα που προκύπτουν από τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Η Κραυγή της Χαναναίας, η Ευθύνη των Γονέων και οι σύγχρονες προκλήσεις.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ένας γόνιμος διάλογος που θα βοηθήσει όλους τους γονείς μικρών και μεγαλύτερων παιδιών.

Για συμμετοχή επικοινωνήστε με emailστο: kyklosimspartis@outlook.comή με τηλ. στο 6947965170.

Την προηγούμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, κατόπιν σεπτής ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου μας, το λόγο πνευματικής οικοδομής έλαβε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων πατήρ Γρηγόριος Βαλτογιάννης, κατά την όγδοη συνάντηση του κύκλου των Πνευματικών Διαδικτυακών συζητήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αφού αναγνώσθηκε η ευαγγελική περικοπή σχετικά με τους τρεις πειρασμούς του Κυρίου μας στην έρημο σύμφωνα με το κείμενο του ευαγγελιστή Λουκά, ο π. Γρηγόριος ξεκίνησε την ομιλία του με θέμα «οι πειρασμοί», πρωτίστως από τους πειρασμούς του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού όπως καταγράφονται στο Ι. Ευαγγέλιο, και κάνοντας αναφορές στο εγχειρίδιο του Επίκτητου.

Με φιλοσοφική αρετή και ψυχική γαλήνη προχώρησε στην ανάλυση των θεολογικών λόγων, μέσα από την ασφαλέστερη πηγή μελέτης της ηθικής φιλοσοφίας του συγγράμματος του Επίκτητου, κάνοντας σύγκριση μεταξύ τους. Αργότερα επισήμανε τον λόγο του Κυρίου μας στο πρώτο πειρασμό, το «ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος» ως προφητικό, διότι Εκείνος στη συνέχεια ονομάζεται από την ίδια την εκκλησία ο Άρτος της ζωής.

Ύστερα τόνισε πως οι πειρασμοί του διαβόλου στον Κύριό μας, ήταν επειδή νόμιζε ο διάβολος πως ο Χριστός μας ήταν προφήτης μέχρι και το σημείο της Αναστάσεως, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη. Γι’ αυτό το λόγο του προσφέρει πειρασμούς με τόσο ανθρώπινες λειτουργίες και Τον ερεθίζει στο ανθρώπινο επίπεδο, με αποτέλεσμα να πιστεύει πως ο Υιός του ανθρώπου, γίνεται κτίσμα δικό του και μπορεί να τον εμπαίζει.

Τέλος έκανε αναφορά στη Πατερική Θεολογία του Γρηγορίου Νύσσης, του Ωριγένη, την εκκλησιαστική γραμματεία και συνοψίζοντας, δέχτηκε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο και μας απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ